“En aquests darrers temps sembla que Déu vol que els seglars tinguin una gran part en la salvació de les ànimes”
 
Sant Antoni Maria Claret, 1864
 
Butlletí 495. 10/07/2020
 
 
Ramon Olomí: “Si soc alguna cosa a la vida, m’ho ha donat la congregació”
 
“Quants anys et queden de vida? No ho sabem. Doncs viu aquesta vida dins les teves possibilitats”. És el plantejament que es fa el pare claretià Ramon Olomí Batlle en iniciar una nova etapa vital. Aquest curs, en què ha celebrat 50 anys com a capellà, deixa enrere 28 anys al govern de la província dels Claretians de Catalunya. Olomí fa la reflexió amb motiu del recés ‘Fragua per als 70 anys i més’ a Los Negrales, a Madrid.
 
Veure'n més
 
Comença la formació per a missioners claretians destinats a Itàlia
 
La congregació ha començat aquest mes de juliol un curs d’estiu específic per formar els missioners claretians destinats a la regió italiana de la província de Sanctus Paulus. L’objectiu és que s’integrin plenament en l’activitat apostòlica d’aquesta regió. El pare general, el claretià Mathew Vattamattam, va obrir a Banchi Vecchi, Roma, amb una Eucaristia i un diàleg amb els missioners claretians destinats a Itàlia.
 
Veure'n més
La digitalització, transició necessària per a les editorials claretianes
 
Reunió virtual dels responsables de les diferents editorials de la Congregació, membres de Claret Publishing Group (CPG), les editorials Claretianes de Tanzània, Philippines i Northeast Índia. Hi van participar vint directors i representants de les diferents editorials de tot el món, entre els quals el claretià Joan Bové, director de l'Editorial Claret. La reunió buscava compensar la trobada ja reunió habitual de Frankfurt, que enguany es va haver d'anul·lar per la pandèmia.
 
Veure'n més
 
 
Apadrinaments al Brasil: entre la preocupació i la confiança
 
Per les cartes que infants apadrinats envien als seus padrins i padrines s’endevina la situació precària en què viuen aquestes famílies i infants més vulnerables. A Seringueiras fins a finals de maig només hi havia un cas de contagi confirmat. Durant el mes de juny van anar apareixent força casos. I els contagis confirmats s’han accelerat a partir del dia 4 de juliol. De manera que ara la situació comença a ser preocupant.
 
Veure'n més
 
Col·labora amb les colònies dels infants del Casal Claret!
 
Des del Casal Claret  de Vic disposen de beques d’estiu de la Fundació Pere Tarrés per a força infants, però encara els queda una part del pressupost de l’estada per cobrir. Enguany sembla que la situació viscuda, la manca de mobilitat, l’està tancats i tancades a casa, en part ha generat un augment dels infants que volen participar de tres dies a la natura amb els monitors i monitores a les colònies de l’Escola de la Pau.
 
Veure'n més
 
 
VÍDEO | Sureda recorda la llibertat i el caràcter universal del seu primer capítol general
 
Camí del capítol general que s'ha de celebrar l'estiu de 2021, la Congregació dels Missioners Claretians ha recopilat un seguit de testimonis que comparteixen diverses impressions sobre el primer capítol general en el qual va participar. En el cas del superior de la comunitat de Girona, Josep Sureda, recorda el capítol de l'any 1991, quan era el superior provincial de Catalunya. Valora de forma especial “la llibertat que es va tenir durant tot el capítol”, així com la sorpresa de constatar que era “un encontre universal”.
 
Veure'n més
 
HOMILIES I LECTIO DIVINA |
Diumenge XV de durant l’any
 
12 de juliol
Calendari claretià
 
 
Mor del pare Maroto, Superior General
 
11 de juliol
 
Aniversari de la fundació
 
16 de juliol
 
 
Facebook
Twitter
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Envoyé par
SendinBlue
 
 
© 2020 Claretians de Catalunya