Museon
 
 
Nieuwsbrief onderwijs september 2020
 
 
Het schooljaar is weer begonnen en een bezoek aan het Museon mag dit jaar niet ontbreken, want we hebben voor iedere leerling en docent een interessant en inspirerend aanbod, veelal aansluitend bij het curriculum en de belevingswereld van jonge en oudere leerlingen. Uiteraard is een bezoek veilig en houden we rekening met de maatregelingen van het RIVM!
Kijk hier voor ons complete aanbod of neem direct contact op via educatie@museon.nl of 070-3381463.
 
 
 
Museon officieel partner van FIRST® LEGO® League
 
Vanaf dit jaar is het Museon officieel partner van FIRST® LEGO® League. Dit is een internationaal programma, gebaseerd op LEGO, voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. Kinderen doen in teams onderzoek naar een uitdaging, bedenken oplossingen en ontwerpen en bouwen hun eigen creaties. Er zijn programma’s voor ieder leerjaar en álle kinderen in de klas doen mee. Dit gaat van LEGO DUPLO creaties voor de kleinsten (Discover) tot het programmeren van robots voor de bovenbouw (Challenge)! De leerlingen die meedoen aan het programma Challenge doen met hun robot mee aan een feestelijke finale in het Museon.
 
Kijk hier voor meer informatie, kosten en inschrijven.
 
Docentenavond Museon en Omniversum
 
Omniversum en het Museon bundelen hun krachten en presenteren op 12 november de educatieve mogelijkheden voor het schooljaar 20/21, waaronder twee gezamenlijke interactieve combi-pakketten: Music! en Antarctica.
Tijdens deze avond zie je de indrukwekkende en ijskoude film Antarctica in Omniversum onder het reusachtige koepelscherm van 840m² en word je rondgeleid door de nieuwe fascinerende tentoonstelling Music! en One Planet in het Museon. Het avondvullende programma vindt op beide locaties plaats - wij zijn namelijk buren van elkaar!
 
 
Meld je hier aan voor de gratis docentenavond op
donderdag 12 november 2020
 
Music! Van Beethoven tot Beyoncé
Vanaf 3 oktober
 
Oorverdovende herrie of prachtig geluid? Wat je van muziek vindt, is heel persoonlijk. Maar één ding is zeker: muziek is zo oud als de mens. De nieuwe tentoonstelling Music! Van Beethoven tot Beyoncé gaat over de gemeenschappelijke beleving van muziek: Van Beethoven tot Beyoné en van Europa tot over de hele wereld.
Interactieve opstellingen nodigen je uit om samen te luisteren, muziek te maken en muziek te voelen. Het maakt niet uit of je een instrument kunt bespelen of noten kunt lezen – nieuwsgierigheid naar nieuwe geluiden en ervaringen is genoeg!

Bij de tentoonstelling Music! Van Beethoven tot Beyoncé is er het volgende aanbod voor scholen:
Neem voor meer informatie over alle mogelijkheden direct contact met ons via educatie@museon.nl of 070-3381463. Wij helpen graag!
 
Tentoonstellingsprogrammering
 
One Planet, held op jouw planeet (centrale tentoonstelling)
National Geographic - Planet or Plastic (t/m 31 januari 2021) 
De Groene Camera (vanaf 27 september 2020)
 
 
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Tel. 070-3381 338
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
 
 
Deze nieuwsbrief is verstuurd naar
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u abonnee bent.
Wilt u dit niet? Dan kunt u zich via onderstaande link afmelden.
 
 
© 2020 Museon