­
16 juni 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op TwitterFacebook of Instagram.
 
 
Wat doen uw kinderen (12 -  18 jaar) deze zomervakantie?
 
Samen met instellingen en verenigingen willen we ervoor zorgen dat jongeren in Assen dit jaar een leuke vakantie kunnen hebben. Met andere jongeren samen. Maar wat lijkt hen leuk deze zomer? Dit kan van alles zijn: sport, muziek, toneel of gewoon lekker kletsen. Wat willen ze doen, wat missen ze, welke ideeën hebben ze? Misschien willen ze wel helpen iets te organiseren? Heeft u kinderen tussen 12 en 18 jaar? Vraag hen dan de enquête in te vullen via onderstaande button. 
 
Lees verder
Aan de slag met de Regionale Energie Strategie!
 
Met energie aan de slag. Dat betekent iets voor onze buurt, onze stad en ons landschap. Om onze energie duurzaam op te wekken, zijn er in de toekomst bijvoorbeeld meer zonneparken nodig. In Drenthe werken we daarvoor samen aan een plan: de Regionale Energie Strategie (RES). Er ligt nu een voorlopig voorstel met richtingen en uitgangspunten: de concept RES Drenthe. Wat betekent dit voor Assen?
 
Lees verder
Langere wachttijden bij aanvraag reisdocumenten
 
Verloopt uw paspoort of identiteitskaart binnenkort? Voorkom vervelende verassingen en vraag uw nieuwe reisdocument op tijd aan. Houd rekening met een wachttijd van ongeveer twee weken voor de aanvraag. Na de aanvraag duurt het maximaal vijf werkdagen tot uw reisdocument klaar is. Kan de verlenging nog even wachten of heeft u nog een ander reisdocument dat wel geldig is? Dan verzoeken we u de aanvraag nog even uit te stellen. 
 
Lees verder
Komend weekend: A28 afgesloten in richting Hoogeveen
 
Vorige week informeerden we over werkzaamheden aan de A28 tussen Assen-Noord en Assen-West. In verband met de weersvoorspellingen van afgelopen weekend, zijn de werkzaamheden toen niet door gegaan. De werkzaamheden gaan wel door in het weekend van 19 juni 20.00 uur tot maandag 22 juni 5.00 uur. Hierdoor ontstaat verkeershinder. 
 
Lees verder
Tip van de week: Gooi mondkapjes en handschoenen bij het restafval
 
Gebruikt u een mondkapje of handschoenen in het OV of op straat? Gooi deze dan na gebruik bij het restafval, ook als ze voor 100% uit papier of plastic zijn gemaakt. Afvalverwerkers mogen de kapjes en handschoenen tussen PMD afval niet accepteren en daarom moeten deze er eerst uitgehaald worden. Een alternatief is om wasbare mondkapjes te gebruiken. Dit zorgt voor minder afval. Was ze na gebruik wel goed op 60 graden.
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 18 juni om 19.00 uur. U kunt dit alleen online volgen via gemeenteraad.assen.nl. De agenda bekijkt u via onderstaande button.
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue