­
9 juni 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op TwitterFacebook of Instagram.
 
 
Laat u testen bij klachten
 
Het lijkt de goede kant op te gaan met het coronavirus. Om dat zeker te weten is het belangrijk dat we een goed en betrouwbaar beeld van de verspreiding van het virus krijgen. Daarom kan iedereen die klachten heeft, ook als deze licht zijn, zich per 1 juni laten testen. Met testen beschermen we elkaar.
 
Lees verder
Inspraak ontwerp-bestemmingsplan  Werklandschap Assen Zuid, Groene Zoom
 
Assen werkt al een tijd aan de voorbereidingen van het toekomstige Werklandschap Assen Zuid, gelegen aan de zuid-oost kant van de A28. Vanaf 10 juni kunt u het ontwerp-bestemmingsplan ‘Groene Zoom’ inzien. Dit plan gaat over het noordoostelijke deel van het Werklandschap. De officiële bekendmaking vindt u  onder nieuws op de webpagina van de gemeente Assen.
 
Lees verder
TT Festival in eigen tuin
 
Op 1 juni start de campagne ‘4 TT Festival in eigen tuin’. In verband met corona gaat het TT Festival dit jaar niet door. Daarom organiseert de Stichting TT Week Assen dit jaar een aantal activiteiten, waar fans thuis en in eigen tuin aan mee kunnen doen. Met als hoogtepunt op zaterdag 27 juni een interactieve livestream waarin bekende artiesten van het TT Festival een daverende show geven. Kijk voor alle informatie op https://www.ttfestival.nl/.
Werkzaamheden A28 Assen-Noord/ Assen-West 
 
In het tweede en derde weekend van juni voert KWS Infra in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de A28 tussen Assen-Noord (afrit 34) en Assen-West (afrit 33). De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van asfalt, belijning en vangrails.
Verkeershinder kunt u verwachten op:
 
 
Lees verder
Geef je banden lucht!
 
Bespaar energie op weg naar je werk, de supermarkt of het bos. Pak eens wat vaker de fiets, ga lopend of kijk of elektrisch rijden voor jou een optie is. Moet je toch met de auto? Check dan regelmatig je bandenspanning. Zo rij je  veiliger, schoner, stiller én bespaart je energie!
 
 
Lees verder
Bespaar water
 
De laatste twee zomers waren gemiddeld droger dan anders. Ook de lentemaanden april en mei kenmerkten zich door droogte. Dat komt onder andere omdat het warmer is en het minder regent. Dat betekent dat we zuinig moeten omspringen met water. Wist u dat u elke dag gemiddeld 120 liter water gebuikt? Dat is best veel. Door water op een slimme manier te gebruiken, bespaart uw water in uw huis en omgeving. Ontdek wat u zelf kunt doen.
 
Lees verder
Het vaarseizoen is begonnen 
 
Vanwege het coronavirus heeft het wat langer geduurd, maar sinds vrijdag 29 mei kunnen de recreatieboten en pleziervaartuigen weer naar het centrum van Assen varen. Het havenpersoneel bedient de bruggen volgens de normale regeling, zoals aangegeven op onze website. Wel zijn er enkele regels aangepast.
 
Lees verder
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 18  juni om 19.00 uur. U kunt dit alleen online volgen via gemeenteraad.assen.nl. De agenda bekijkt u via onderstaande button.
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue