­
26 mei 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op TwitterFacebook of Instagram.
 
 
Corona-aanpak: de volgende stap
 
Vanaf 1 juni komt er iets meer ruimte in de aanpak van het coronavirus. ‘Alleen’ wordt iets meer ‘samen’. We mogen wat meer, als we ons goed aan de basisregels blijven houden. Want deze volgende stap kunnen we alleen zetten als het coronavirus onder controle blijft. Ook de komende periode moeten we daarom waakzaam blijven en onze verantwoordelijkheid nemen. Blijf volhouden, voor uw eigen gezondheid en om verspreiding van het virus te voorkomen. In de meegestuurde pdf leest u de maatregelen op een rij. 
 
Lees verder
Stadspanel denkt na over gevolgen coronacrisis voor Assenaren
 
De gevolgen van het coronavirus zijn overal te merken. De maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben ons leven ingrijpend veranderd. Met een vragenlijst aan het stadspanel van de gemeente Assen willen wij een beeld krijgen van met name het welzijn en de zelfredzaamheid van Assenaren in deze coronacrisis. Maakt u zich zorgen? Voelt u zich beperkt in uw dagelijks leven? In hoeverre heeft u ondersteuning nodig? 
 
Lees verder
Gewijzigde openingstijden stadhuis
 
In verband met Pinksteren zijn het stadhuis en het milieupark gesloten op maandag 1 juni. Op deze maandag haalt de gemeente geen afval op. Legen wij uw container altijd op maandag? Kijk dan op de app Afvalwijzer of op www.mijnafvalwijzer.nl op welke dag dat nu gebeurt. Zet uw container ook op deze inhaaldag om 7.00 uur aan de straat. 
Met energie aan de slag!
 
We zijn op weg naar een duurzaam Assen. Dat doen we stap voor stap, samen met inwoners. De plannen die er zijn, hebben invloed op uw huis, uw omgeving, uw vervoer en uw bedrijf. De eerste stappen kunt u nu al zetten. Lees er alles over in de special die we als pdf hebben meegestuurd. Ga met energie aan de slag! 
Plannen voor uitbreiding transformatorstation Zeijerveen 
 
Steeds meer energie die we gebruiken, wekken we duurzaam op. Om zonneparken en windparken in Drenthe en Groningen aan te kunnen sluiten op het elektriciteitsnetwerk, willen netbeheerders Enexis en TenneT het bestaande elektriciteitsnetwerk versterken. Daarvoor passen ze op verschillende plekken transformatorstations aan en breiden deze uit. Ook voor het transformatorstation Zeijerveen aan de Asserwijk hebben Enexis en TenneT plannen om uit te breiden. 
 
Lees verder
Deze zomer geen Summerbreak
 
In verband met de maatregelen tegen het coronavirus, gaat Summerbreak dit jaar niet door.
Vaart Welzijn hoopt dit jaarlijkse evenement aan de Baggelhuizerplas volgend jaar weer te kunnen organiseren.

 
Tip van de week: voorkom ongedierte in uw container
 
De temperaturen kunnen dit voorjaar aardig oplopen. Helaas kan warm weer ook voor overlast zorgen. In uw afvalcontainer kan ongedierte komen zoals maden. Maden ontstaan doordat vliegen of muggen eitjes leggen in etensresten. Uit deze eitjes komen heel snel larven (de maden), die zich uiteindelijk ontpoppen tot vliegen.
 
 
Lees verder
Brug Asserwijk afgesloten voor fietsverkeer en voetgangers
 
De brug Asserwijk over het Noord-Willemskanaal is van woensdag 27 mei tot en met dinsdag 23 juni afgesloten voor fietsverkeer en voetgangers in verband met de uitvoering van werkzaamheden aan het brugdek. Tijdens de stremming worden (brom-)fietsers en voetgangers omgeleid via de naastgelegen Montessoribrug.
Iets verloren of gevonden?
 
Heeft u uw horloge, portemonnee, sleutels verloren? Of vindt u iets dat een ander waarschijnlijk is kwijtgeraakt? Geef dit dan door op de website www.verlorenofgevonden.nl. Wanneer u vermoedt dat uw voorwerp gestolen is, kunt u aangifte doen bij de politie.
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 4 juni om 19.00 uur. U kunt dit alleen online volgen via gemeenteraad.assen.nl. De agenda bekijkt u via onderstaande button.
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue