NKV
 
 
Beste ,

Na een haperende start van het seizoen vanwege corona hebben we de laatste weken vaak goede condities gehad zowel voor de free-stylers, free-riders, wave-riders en foilers! En dat met uitstekende temperaturen zowel qua lucht als water. Bij deze weer een nieuwsbrief update over de kitesurfontwikkelingen in den lande en van onze vereniging.

De NKV achterban groeit!
Afgelopen seizoen hebben we meer dan 1.000 nieuwe leden mogen verwelkomen en hiermee is het NKV ledental opgelopen naar ruim 4.400 leden. Op naar de 5.000! Hoe groter onze achterban is hoe meer wij voor de kitesurfers in Nederland kunnen betekenen, zowel op het terrein van spotbeheer, wedstrijden als veiligheid. Daarnaast betekent meer leden dat er ook meer mensen goed verzekerd het water op gaan, dankzij de prima aansprakelijkheids- en materiaalverzekering die je hebt via je lidmaatschap. Door de drukte nemen immers ook de incidenten toe en dan is het maar goed dat je degelijk verzekerd bent. Weet jij kiters die nog geen lid zijn: stuur ze naar NKV - Lid worden en laat ze zich onverwijld aanmelden!

Kitefoil Cup Holland sluit zich aan bij de NKV
Zoals je wellicht al op NKV Facebook hebt gelezen, heeft de Kitefoil Cup Holland zich onlangs aangesloten bij de NKV. De NKV zal in de toekomst ondersteuning bieden bij hun verzekeringen, administratie, externe communicatie en wat broodnodig materiaal. Hiermee is de NKV Kitefoil Cup nu de officiële kweekschool geworden voor het aantrekken van kitefoil talent waaruit het Watersport Verbond kan putten voor de selectie en trainingen van een mixed (m/v)team voor grote internationale events zoals de WK in 2022 en de Olympische Spelen in 2024.

And as we speak is nu het team Mariska Wildenberg en Sven van de Kamp samen met coach Casper Bouman van het Verbond in Oostenrijk om deel te nemen aan het eerste EK in het officiële Olympisch format: de mixed team estafette. Mariska en Sven succes!

Regio-nieuws: Bloemendaal
Langs de Nederlandse Noordzeekust zijn de ‘snelle’ watersporten via activiteitenzones gescheiden van de zwemmers en andere badgasten. Zo gaat het meestal prima, maar soms ook niet. De Burgemeester van Bloemendaal heeft ons gevraagd jullie via de nieuwsbrief te benaderen. Eigenlijk is dit bericht toepasbaar op alle zones langs de Noordzeekust kunnen zijn.
 
Beste Kiters,

Het strand van Bloemendaal wordt gebruikt door allerlei groepen: zonaanbidders en zwemmers, vliegeraars, catamaran-zeilers, rafters, honden liefhebbers en natuurlijk ook Kitesurfers. Daarom is het strand ingedeeld in zones zodat ieder veilig zijn hobby (of passie) kan beoefenen. Toch lukt dat niet altijd.

Door enthousiasme gedreven, worden grenzen soms overschreden. Zeker bij een ‘lekkere wind’ en warm zomerweer leidt dat soms tot gevaarlijke situaties. Niet iedereen is goed geoefend en het komt ook regelmatig voor dat Kiters geen zin hebben ‘helemaal’ naar hun zone te lopen. Ik houd mijn hart vast als Kiters en badgasten zich mengen op het strand of in de branding.

Mijn oproep daarom: neem je verantwoordelijkheid, blijf in je zone en zorg dat je goed opgeleid bent. Niemand wil het op zijn geweten hebben een zwemmer ernstig te verwonden. Toch?

Ik wens jullie een heerlijke Kite-nazomer toe met mooie windkracht!

Elbert Roest, burgemeester van Bloemendaal

NKV Kitefoil Cup Holland stop in Katwijk aan Zee
Zaterdag 12 september werd de NKV Kitefoil Cup Holland gevaren op Katwijk aan Zee. Dit keer deels in estafette format, de Olympische wedstrijd discipline! Met zo’n 18 knopen gemiddeld en een onstuimige Noordzee waren de omstandigheden uitdagend voor de 28 enthousiaste (pro-)riders. Tijdens deze dag werd er vooruitgekeken naar de zomerspelen van 2024, werden woorden als “teamgeest” en “sfeer” gepersonifieerd en werd er geproost. Maar vooral: geracet (en hoe!). Op NKV Facebook en Instagram kan je (in de ‘highlighted story’) de beelden terugkijken van deze wedstrijdstop waarbij de podiumplaatsen gepakt worden door Jis van Hees en Evan Kruger (1), Sam Aben en Joris Herrewijnen (2) en door Sven van de Kamp en Mariska Wildenberg (3, en 1e bij mixed). Met grote dank aan vrijwilligers Sander de Kok en zijn team voor het vele werk voor de organisatie van dit event, aan Skuytevaert, de wedstrijdleiding en aan Casper van het Watersportverbond voor de ondersteuning!
 
 
Update wedstrijdkalender 2020
Alle weekenden van september stonden gereserveerd als afroepmogelijk voor het NK Wave, helaas zonder de juiste condities tot nu toe. Het hopen is nu op het laatste weekend van september. Het NK vindt net als voorgaande jaren plaats in Zandvoort.
Tevens is 24 en 25 oktober een nieuwe mogelijkheid voor een NK Freestyle en er wordt wellicht ook een extra NKV Kitefoil Cup Holland stop in gepland. Dit zal beide op de prachtige nieuwe strandlocatie bij Hoekipadijk in Lelystad plaatsvinden.
Het NK Big Air is helaas komen te vervallen, vanwege vergunningsproblemen met de betreffende gemeente i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus. Een mogelijk NK Freestyle JEUGD is helaas nog steeds onduidelijk - stay tuned voor meer nieuws.
Tot slot wordt de Wave wedstrijd “Kite Wave op Scheef” dit jaar voor de 2e keer georganiseerd. Mogelijke afroepdata zijn 24, 25, 31 oktober, 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 en 29 november. Hou het goed in de gaten!
 
 
We kunnen nog wel even doorgaan met updates, weetjes en ontwikkelingen, maar daarover meer in de volgende nieuwsbrief en volg ons ook op NKV Facebook en Instagram.

Voor nu: vaar veel, vaar veilig, hou rekening met anderen, en veel plezier op het water gewenst!

Namens bestuur en vrijwilligers van de Nederlandse Kitesurf Vereniging,

Rene Bos
Voorzitter
 
 
Nederlandse Kitesurf Vereniging
communicatie@kitesurfvereniging.nl
Facebook
Instagram