NKV
 
 
Beste ,

Gelukkig zijn de meeste kitesurf beperkende coronamaatregelen opgeheven, is de temperatuur zeer aangenaam en hebben we plenty wind, dus er kan weer volop worden gekitesurft!

Wat we wel zien is de enorme drukte op veel spots. Dit leidt af en toe tot overlast of onveilige situaties en zelfs ongelukken. Als NKV proberen we overheden zoveel mogelijk te bewegen de bestaande spots te vergroten of nieuwe spots te openen, maar de drukte is een realiteit die niet zomaar over zal gaan. We roepen iedereen op om je verantwoordelijkheid te nemen: geef elkaar de ruimte, hou je aan de zoneringsregels, let op wie op het water voorrang heeft, en volg aanwijzingen van handhaving en onze spotbeheerders op. Dit is goed voor het plezier voor allen, de veiligheid en de reputatie van onze mooie sport bij publiek en overheden.

Ons bestuurslid Communicatie Steph Zaat heeft na in totaal bijna vier jaar in het bestuur wegens drukte op zijn werk moeten besluiten zijn functie neer te leggen. Dank Steph voor je enorme inzet en fijn dat je ons nog steeds af en toe met raad en daad terzijde wil blijven bijstaan! Gelukkig hebben we niet één, maar zelfs twee enthousiaste kiters aan het bestuur kunnen toevoegen: Annouchka Veerman uit Haarlem als (aspirant) Bestuurslid Communicatie en Marieke van der Velde uit Amsterdam als (aspirant) Secretaris. Annouchka heeft een achtergrond in de IT en Communicatie en Marieke is jurist. Bij de volgende ALV zullen we de leden formeel goedkeuring vragen Annouchka en Marieke aan het bestuur toe te voegen.

Wat de jaarlijkse ALV betreft: deze kon wegens de coronamaatregelen helaas niet plaatsvinden vóór 30 juni. Een speciaal voor verenigingen uitgevaardigde noodwet geeft ons enige maanden respijt. Wij verschuiven de ALV nu tot na de zomerperiode, in de maand september en zijn ook de (wettelijke en praktische) mogelijkheden aan het bekijken om deze online te laten verlopen. In de volgende nieuwsbrief komen we hier op terug.

Nieuwe kitespot ‘Bataviastrand’ in Lelystad is open
Lokale wind-, kitesurfers en kanoërs hebben via hun Stichting Hoekipadijk jaren met provincie Flevoland en Rijkswaterstaat gewerkt aan het realiseren van deze spot. De NKV heeft geholpen waar dat nodig was. Het is het grootste watersportstrand en de grootste kitesurfzone op het binnenwater in Nederland. Omdat de locatie je uitdaagt om ruim uit de kust te varen en het er diep is, is het vooral een locatie voor de gevorderde kiters. De locatie is bevaarbaar bij wind vanuit zuidzuidwest over west naar noordnoordwest. Parkeren doe je bij 1, 2, 3 (zie foto). Wees zuinig op een kitesurfspot door je aan de zonering en parkeervoorschriften te houden. Veel plezier en dank aan St. Hoekipadijk, de initiatiefnemers en afmakers.
 
 
 

Aanvullen incidentendatabase NKV-site
Komende periode gaat onze commissaris Safety (Mark Heukensfeldt Jansen) actief spotbeheerders benaderen om te vragen of ze de incidentendatabase op de NKV-site willen aanvullen na een ongeval. Door onze snelgroeiende sport staan er steeds meer mensen op het water en zien we helaas ook het aantal incidenten toenemen. Door deze incidenten te registreren kunnen we hier meer van leren en natuurlijk ook voorkomen. Zo houden we de drukke spots gezamenlijk veilig. Daarnaast is het ook wenselijk om duidelijke cijfers te kunnen overhandigen als er vanuit de overheid/KNRM/Reddingsbrigade wordt gevraagd hoeveel incidenten er nu jaarlijks plaatsvinden. Uiteraard heeft ieder lid toegang tot deze database en is het mogelijk zelf een incident te melden.

Update wedstrijdkalender 2020
De wedstrijdkalender voor het 2e gedeelte 2020 is wat onzeker. Vooralsnog kunnen we melden dat de Kite Wave op Scheef door zal gaan. Deze wedstrijd is vorige jaar voor het eerst gehouden en staat ook dit jaar weer op de planning! 
De NK Wave, Big Air en Freestyle (jeugd) kent nog een onzeker doorgang. Dit is mede afhankelijk van de sponsor toezeggingen en het eventuele verdere verloop van de aangekondigde versoepelingen. Het NK Kite Foil is helaas afgelast.

Meedoen aan de Olympische Spelen 2024?
Na alle coronabeperkingen beginnen het Watersport Verbond en de Kitefoil Cup Holland, daarin ondersteund door de NKV, nu ook weer met het verder vormgeven van het selectie- en trainingsprogramma voor het kitefoil-discipline tijdens de Olympische Spelen van 2024. Ben je jong, sportief, competitief en ambitieus en lijkt deelname aan de Olympics je een mooie droom, neem dan contact op met Sander de Kok via olympics@kitesurfvereniging.nl. We zoeken jongens maar vooral talentvolle meisjes/jonge dames om zich te melden! Je hoeft nog geen ervaren foiler te zijn, dat leer je nog wel, als je maar enthousiast bent!

Wij wensen je de komende weken mooi weer en goede kitesurfwind, met sportieve groeten,

Namens bestuur en vrijwilligers van de Nederlandse Kitesurf Vereniging,

Rene Bos
Voorzitter
 
 
Nederlandse Kitesurf Vereniging
communicatie@kitesurfvereniging.nl
Facebook