­
19 mei 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op TwitterFacebook of Instagram.
 
 
Definitief ontwerp én aannemer Koopmansplein bekend
 
Hoe het Koopmansplein er straks uit gaat zien, is nu definitief. Samen met OKRA, de architect van het winnende ontwerp en aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek, hebben we het voorlopige ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp. In het definitieve ontwerp zijn verschillende beeldbepalende onderdelen en het materiaalgebruik uitgewerkt.
 
Lees verder
Aanpassing Drents protocol Sport en Cultuur
 
Met de versoepeling van de maatregelen in strijd tegen corona, is het Drents protocol Sport en Cultuur aangepast. Het protocol gold al voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, maar is nu ook van toepassing op volwassenen.
 
Lees verder
Na succesvolle pilot voor corona proof Binnenstad; tweede stap met looprouteaanduiding
 
Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen werkt met een ‘anderhalve meter stappenplan’ aan een veilige en aangename binnenstad. Na de succesvolle proef met vier mobiele handenwas-units in de binnenstad van Assen, is het tijd voor de volgende stap van het stappenplan: een bewustwordingscampagne. Op twee drukke locaties in Assen is met straatstickers en de inzet van gastdames aandacht gevraagd voor een veilig en aangenaam bezoek aan de binnenstad.
 
Lees verder
Medewerkers Mijn Buurt Assen gaan de wijk in
 
Medewerkers van Mijn Buurt Assen bleven als gevolg van het coronavirus de afgelopen maanden zoveel mogelijk binnen. Maar om inwoners op tijd de juiste hulp te kunnen bieden, gaat Mijn Buurt Assen vanaf deze week weer de straat op. Mijn Buurt Assen gaat samen met de medewerkers van Vaart Welzijn, politie en handhaving de wijk in. Trek ze gerust aan hun jas om een praatje te maken, een vraag te stellen of meld signalen uit uw buurt. Zij informeren u graag over de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning. 
 
Lees verder
Breng een online bezoekje aan het Beleefhuis
 
In oktober opende Actium het Beleefhuis aan de Zwartwatersweg 155. In deze speciale woning konden huurders en andere geïnteresseerden vóór de coronacrisis zien en ervaren hoe het een stuk comfortabeler en veiliger wonen is met een paar eenvoudige aanpassingen in en om huis. Momenteel kunnen bezoekers geen rondleiding krijgen. Om mensen toch te inspireren, start Actium deze week een proef om belangstellenden online te adviseren en te informeren. 
 
Lees verder
Wijziging spreekuur Ombudscommissie
 
De locatie en tijd van het spreekuur van de Ombudscommissie is gewijzigd. Het spreekuur vindt nu iedere tweede woensdag van de maand plaats om 15.30 uur in het stadhuis. De ombudscommissieleden Nellie van der Made, Eveline Perk en Chris Niemeijer gaan per spreekuur rouleren. Het eerstvolgende spreekuur is op woensdag 10 juni om 15.30 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar ombudscommisie@assen.nl, bellen met 06-12019423 of het contactformulier via onderstaande button invullen.
 
Lees verder
Helpdesk Welkom Online
 
Juist in deze tijd is gebleken hoe belangrijk online contact kan zijn. Heeft u hier moeite mee? De Helpdesk Welkom Online van het Nationaal Ouderenfonds beantwoordt vragen over videobellen, contact houden via social media, online spelletjes spelen met anderen of waar u informatie kunt vinden over het coronavirus. U kunt de helpdesk bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 088 – 344 2000.
Adviesgroep Zonneparken buigt zich over plannen zonnepark Ubbena
 
Op dinsdag 26 mei vergadert de Adviesgroep Zonneparken Assen over de plannen voor een zonnepark op de Zandwinplas in Ubbena. Tijdens de vergadering presenteren de initiatiefnemers van dit zonnepark deze plannen. De vergaderingen van de Adviesgroep Zonneparken Assen zijn openbaar. In verband met het coronavirus is de bijeenkomst online. U kunt de vergadering 26 mei volgen via www.assen.nl/actueel/nieuws
Tip van de week; gebruik ledlampen!
 
Heeft u nog gloei- en halogeenlampen? Een ledlamp is 85 procent zuiniger dan een gloeilamp, dus vervangen levert al snel wat op. U kunt flink energie besparen door ledlampen aan te schaffen. Wanneer u van plan bent lampen in huis te vervangen door ledlampen, begin dan met de lampen die het meeste aan staan. Voordat u uw oude lamp weggooit, is het belangrijk om te kijken om welke soort lamp het gaat. Gloei- en halogeenlampen mogen in de vuilnisbak. Spaar- en ledlampen moeten apart ingeleverd worden.
 
Lees verder
Brug Asserwijk afgesloten voor fietsverkeer en voetgangers
 
De brug Asserwijk over het Noord-Willemskanaal is van woensdag 27 mei tot en met dinsdag 23 juni afgesloten voor fietsverkeer en voetgangers in verband met de uitvoering van werkzaamheden aan het brugdek. Tijdens de stremming worden (brom-)fietsers en voetgangers omgeleid via de naastgelegen Montessoribrug.
Stadhuis gesloten op Hemelsvaartsdag
 
In verband met Hemelvaartsdag is het stadhuis op donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei gesloten. Het Milieupark is alleen op Hemelvaartsdag gesloten, vrijdag 22 mei is het park geopend. Kom alleen als dit noodzakelijk is.
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 4 juni om 19.00 uur. U kunt dit alleen online volgen via gemeenteraad.assen.nl. De agenda bekijkt u via onderstaande button.
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue