­
5 mei 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.
 
 
Drents protocol sport voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar
 
Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer samen sporten. De Drentse gemeenten hebben samen een protocol opgesteld waarin de voorwaarden zijn beschreven voor sportactiviteiten. Sportaanbieders moeten hieraan voldoen en kunnen voor vragen en ondersteuning terecht bij de gemeenten en de buurtsportcoaches/ sportfunctionarissen.
 
Lees verder
Veiligheidsmaatregelen omgeving Rolderstraat verlengd
 
De burgemeester heeft besloten om de extra veiligheidsmaatregelen die vorig jaar 1 november van kracht werden in de Rolderstraat en omgeving te verlengen tot 1 november van dit jaar. Het gaat om cameratoezicht, een samenscholingsverbod en de mogelijkheid preventief te fouilleren. Met zijn besluit wil de burgemeester over een langere periode bekijken wat de effecten van de maatregelen zijn. 
 
Lees verder
Speelroute voor kinderen door Asser Binnenstad
 
In de binnenstad is veel te beleven voor kinderen. Op tal van plekken zien kinderen een aanleiding tot spelen. Een muurtje waar je overheen kunt lopen of een fontein waar je tussendoor kunt rennen. Deze plekken worden de komende tijd beter herkenbaar gemaakt en aangevuld met nieuwe speeltoestellen en speelaanleidingen. Zo ontstaat er in Assen een echte speelroute. De route wordt verbonden door de pups van Mannes.
 
Lees verder
Nieuwe Rolderrotonde op 8 mei open voor verkeer
 
Vrijdag 8 mei gaat de nieuwe Rolderrotonde en het nieuw ingerichte wegdeel ter hoogte van het Abel Tasmanplein open voor het verkeer. Ook de stremming van de Roldertunnel is dan voorbij. Komende dagen vinden de afrondende werkzaamheden plaats.
 
Lees verder
Extra maatregelen op weekmarkt
 
Afgelopen zaterdag was het druk op de weekmarkt in Assen. Om ervoor te zorgen dat inwoners boodschappen kunnen blijven halen op de markt, neemt de gemeente vanaf woensdag extra maatregelen. Burgemeester Marco Out: “Ik begrijp dat inwoners naar de markt komen om een boodschap te halen. Dat moet gebeuren. Maar kom dan wel zoveel mogelijk alleen.”
 
Lees verder
Op weg naar een 'corona proof' Binnenstad Assen 
 
Binnenstad Assen begint deze week met een bredere aanpak binnen de corona maatregelen om bezoekers in de binnenstad op een veilige manier te ontvangen. Daarvoor is vorige week woensdag gestart met een proef met mobiele wasbakken op vier locaties in de binnenstad. Hierdoor is het mogelijk voor bezoekers om met schone handen de binnenstad niet alleen in te komen, maar ook te verlaten. Binnenstad Assen is een samenwerkingsverband tussen Vaart in Assen en Gemeente Assen.
 
Lees verder
PMD nog steeds goed gescheiden
 
De afgelopen weken zijn veel zaken in ons dagelijkse leven anders. We zijn vooral thuis en daardoor hebben we daar het meeste afval. Aan de cijfers kunnen we zien dat inwoners van Assen hun PMD (plastic- en metalen verpakkingen en drankpakken) nog steeds erg goed scheiden en er geen ander afval bij indoen. Dit betekent dat het PMD nauwelijks wordt afgekeurd door de verwerker. Een mooie bijkomstigheid is dat de vergoeding die Assen krijgt voor het inzamelen van PMD daardoor maximaal is. Daarom: veel dank voor het goede scheiden!
Vanaf 6 mei geen treinen tussen Assen en Groningen
 
In verband met werkzaamheden aan de spoorzone Groningen rijden er van woensdag 6 mei t/m woensdag 3 juni geen treinen tussen Assen en Groningen. NS zet bussen in vanaf het station Assen. De trein richting Hoogeveen/Zwolle rijdt wel volgens de huidige dienstregeling. Gaat u met de trein? Plan uw reis dan tijdig op de site van de NS. Meer weten over de werkzaamheden? Klik dan op onderstaande button. 
 
Lees verder
Webinar met Co Verdaas: Gebiedsontwikkeling en corona 
 
Niemand weet hoelang Corona gaat duren en hoe ingrijpend het gaat zijn. Ook aan gebiedsontwikkelingen in Assen gaat het virus niet onopgemerkt voorbij. Dat levert stevige dilemma’s op. Maar hoe lossen we dat op? Wat betekent het voor de groei van Assen? Moeten we onze openbare ruimte nu anders inrichten? Laat u inspireren door Co Verdaas, hoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft, tijdens het webinar op 15 mei; ‘Gebiedsontwikkeling & Corona’. Inschrijven kan via e-mail naar omgevingswet@assen.nl.
 
Lees verder
Informatie voor mantelzorgers
 
Bent u mantelzorger? In de gemeente Assen is alle informatie over mantelzorg gebundeld op het platform Informele Zorg Assen. U kunt hier terecht voor mantelzorgwaardering, belangrijke informatie over coronamaatregelen en het stellen van vragen.
 
Lees verder
Aanvraag TOZO uitkering voor ondernemers via WPDA
 
Bent u ondernemer en zit u door het coronavirus in zwaar weer? Wellicht komt u in aanmerking voor een Tijdelijke Overbruggingsregeling Zakelijke Ondernemers uitkering. Aanvragen gaat voor inwoners uit Assen via Werkplein Drentsche Aa. Klik op onderstaande button voor meer informatie en het aanvraagformulier.
 
Lees verder
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 7 mei om 19.00 uur. U kunt dit alleen online volgen via gemeenteraad.assen.nl. De agenda bekijkt u via onderstaande button.
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue