­
21 april 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.
 
Snel naar
 
Een hart onder de riem voor u!
 
We zitten in een lastige tijd met z'n allen. Het is belangrijk dat we ons houden aan de regels en voorschriften in de strijd tegen het coronavirus, maar dit is niet altijd even makkelijk. Daarom vindt u bij deze nieuwsbrief in de bijlage een boodschap en een hart onder de riem van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Houd vol! 
Herinrichting Veemarktterrein gaat door
 
De vernieuwing van het Veemarktterrein gaat door. Het nieuwe Veemarktplein is gereed en functioneert al volop. In mei hopen de bouwers de start te maken met de bouw van de allereerste woningen van het project Asselyn. Het plan Asselyn komt aan de noordzijde van het Veemarktterrein en omvat 67 gevarieerde stadswoningen.
 
Lees verder
Werkzaamheden Kloosterveen/Kloosterbrug en N371  
 
Van 28 april t/m 10 mei vinden er diverse onderhoudswerkzaamheden plaats in Kloosterveen, aan de Kloosterbrug en op de N371. Gemeente Assen en de provincie Drenthe bundelen al deze werkzaamheden. Hierdoor houden we de verkeershinder zo kort mogelijk.
 
Lees verder
Dodenherdenking 4 mei in Assen afgelast 
 
Het Comité Dodenherdenking Assen heeft besloten de herdenking op 4 mei niet door te laten gaan in verband met het coronavirus. Het comité volgt daarmee de richtlijn van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. U kunt de herdenking thuis via de televisie of online volgen. We hopen volgend jaar de herdenking op de gebruikelijke wijze te kunnen voortzetten.
Denk mee over de nieuwe woonvisie
 
Assen maakt een nieuwe woonvisie. Deze bevat de visie op het wonen in Assen op langere termijn en keuzes voor de komende jaren. We vragen inwoners bij te dragen door een aantal vragen te beantwoorden. Deze vragen gaan over onderwerpen zoals woningbouw, wijkvernieuwing en duurzaamheid, maar ook over plekken in de stad waar u kansen of ziet. Wij zouden het op prijs stellen als u de korte enquête in zou willen vullen via onderstaande button.  
 
Lees verder
Tunnel De Maten niet bereikbaar vanaf Dennenweg
 
Op 9 april ging de tunnel De Maten open voor het verkeer. Dit is de nieuwe doorgang onder het spoor bij de Mandemaat. Helaas is de tunnel komende weken niet bereikbaar vanaf de Dennenweg. De wanden worden afgewerkt met natuursteen. De aanvoer van dit natuursteen heeft vertraging opgelopen. Begin mei zijn de wanden gereed. Fietsers en voetgangers kunnen wel vanaf beide kanten door de tunnel. Onze excuses voor eventueel ongemak.
Onderhoudswerkzaamheden verkeerslichten Peelo
 
Van maandag 4 mei tot en met dinsdag 26 mei vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de verkeerslichten op wegvak Peelo en Peelo-Oost. Ook werkt de aannemer van 1 juni tot en met 5 juni aan de verkeerslichten op de kruispunten Europaweg-Noord – Peelo – Industrieweg. De kruispunten worden één voor één aangepakt om de overlast voor het verkeer te beperken. De bedrijven op Peelerpark en Messchenveld en bij de Europaweg-Noord blijven bereikbaar. 
Thuiskompas wijst de weg naar nieuw thuis 
 
Op 28 april is het zover. Vanaf die dag staan de beschikbare huizen van de acht Drentse corporaties op één overzichtelijke website: Thuiskompas. Actium, Domesta, Stichting Eelder Woningbouw, Lefier, Woningstichting De Volmacht, Woonservice, Woonborg en Woonconcept zijn aangesloten bij Thuiskompas. Samen met hun huurdersorganisaties maken zij het zoeken en vinden naar een huurhuis zo eenvoudig mogelijk. 
 
Lees verder
Tekenwedstrijd energietuin Asen levert mooie ideeën op 
 
In januari vroegen wij aan de kinderen in Assen hoe de energietuin in Assen-Zuid eruit moet komen te zien. Veel kinderen gaven gehoor aan deze oproep en uiteindelijk kwamen Milou, Moesa en Vere met de mooiste ontwerpen. Zij zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd ‘Teken jouw energietuin!’ geworden. Ruim zeventig kinderen uit groep 6, 7 en 8 leverden hun ideeën in.
 
Lees verder
De Nieuwe Kolk presenteert 'De burgemeester van...'
 
Eén van de extra maatregelen in deze coronacrisis is dat burgemeesters met een noodverordening mogen optreden. De Nieuwe Kolk geeft hier graag een eigen en positieve draai aan met ‘De burgemeester van...’. In een serie online afleveringen geven zij het podium aan Assenaren als burgemeester voor één dag. De eerste aflevering is vorige week afgetrapt met een optreden door burgemeester Marco Out.
 
Lees verder
Campagne 'Samen voor Assen' succesvol van start gegaan
 
De corona maatregelen hebben grote gevolgen voor ons dagelijkse leven. Helaas worden hierdoor ondernemers hard getroffen. Direct na de aankondiging van de maatregelen sloegen daarom reclamebureau DRP, Newz Marketing & Media en Vaart in Assen de handen ineen. Hieruit ontstond de campagne ‘Samen voor Assen, voor elkaar met elkaar!’ En met succes.
 
Lees verder
Tip van de week: energie besparen in tijden van corona
 
Door corona zitten veel mensen thuis. Dat betekent dat het stroom-, gas- en waterverbruik er in deze tijden anders uitzet. Om te voorkomen dat uw energierekening te hoog oploopt, delen wij een aantal tips om energie te besparen. Voorkom bijvoorbeeld sluipverbruik. Gebruik je een apparaat niet? Zet het dan uit in plaats van op stand-by en haal de stekker uit het stopcontact. Apparaten in stand-by modus of die ‘uit’ staan verbruiken namelijk alsnog energie.
 
Lees verder
Geen treinen tussen Assen-Groningen
 
In verband met werkzaamheden aan de spoorzone Groningen rijden er van woensdag 6 mei t/m woensdag 3 juni geen treinen tussen Assen en Groningen. NS zet bussen in vanaf het station Assen. De trein richting Zwolle rijdt wel volgens de dienstregeling. Gaat u met de trein? Plan uw reis dan tijdig op www.ns.nl. Meer weten over de werkzaamheden? Klik dan op onderstaande button. 
 
Lees verder
Doe naschoolse activiteiten thuis of digitaal
 
Na de sluiting van de scholen zijn ook de Naschoolse Activiteiten helaas afgelast. Gelukkig kunnen vele activiteiten thuis of digitaal gedaan worden. Kijk daarvoor op deze website. Hier plaatsen we regelmatig nieuwe activiteiten, dus houd de website goed in de gaten.
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 23 april om 19.00 uur. U kunt dit alleen online volgen via gemeenteraad.assen.nl. De agenda bekijkt u via onderstaande button (foto: Marcel J. de Jong).
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue