­
31maart 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.
 
Snel naar
 
Drentse noodverordening 
 
Het coronavirus heeft een grote impact op de samenleving. De twaalf Drentse burgemeesters werken onder de vlag van Veiligheidsregio Drenthe samen bij de aanpak van het coronavirus. Gecontroleerde verspreiding van het virus heeft prioriteit, zodat iedereen die zorg nodig heeft, daar een beroep op kan doen. U kunt daar ook aan bijdragen door de landelijke maatregelen op te volgen. Samen zetten we er de schouders onder!
 
 
Lees verder
Aangepaste dienstverlening gemeente
 
De maatregelen rondom het coronavirus hebben ook gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente. Er kunnen minder medewerkers op de werklocatie aanwezig zijn. Om de dienstverlening rondom burgerzaken aan inwoners te blijven waarborgen, voert de gemeente een aantal belangrijke aanpassingen door:
 
Lees verder
Beperkte openingstijden Milieupark, kom alleen als het moet
 
De openingstijden van het Milieupark zijn aangepast. U kunt uw afval op maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur inleveren. We laten maximaal tien mensen toe op het terrein omdat het anders te druk wordt. Dit zorgt voor lange wachttijden. Wij verzoeken u daarom met klem alleen te komen als het strikt noodzakelijk is. Vanwege de maatregel om 1.5 meter afstand tot elkaar te houden, kunnen we u niet helpen met lossen. Wij vragen u begrip voor de maatregelen die we moeten nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 
Afvalinzameling tijdens coronamaatregelen  
 
Team Reiniging van de gemeente Assen zet zich in om onze gemeente netjes en schoon te houden. Ondanks de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus gaan we gewoon door met afvalinzameling. U kunt ons daar bij helpen! Hoe?
 
Lees verder
VDG ondersteunt ondernemers en ZZP’ers
 
De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe gaan samen optrekken bij het ondersteunen van ondernemers die getroffen zijn door de effecten van corona. De Drentse maatregelen moeten bijdragen aan het versterken van de liquiditeitspositie van bedrijven en zzp’ers en worden een aanvulling op het pakket aan ondersteuning dat het kabinet vorige week .
 
Lees verder
Steun voor ondernemers en ZZP-ers 
 
Veel ondernemers kunnen door de maatregelen rond het coronavirus hun normale dienstverlening niet bieden. Daarom hebben reclamebureau DRP, Newz Marketing & Media en Vaart in Assen de handen ineen geslagen en de campagne Samen voor Assen, voor elkaar met elkaar! opgezet. Op de website Dit is Assen! kunnen ondernemers een extra dienst aanbieden zoals een afhaalloket, tegoedbonnen voor na de coronacrisis of (gratis) bezorgen en hun initiatieven aanmelden op de website van Dit is Assen!
 
 
Grip op geld in tijden van crisis 
 
Door de uitbraak van het coronavirus zitten we met z’n allen in een crisisperiode. We kunnen niet of nauwelijks vooruitkijken en momenten waarop we ons verheugden zoals een verjaardag, een concert of een vakantie, gaan voorlopig niet door. Er zijn flinke zorgen over onze gezondheid.
 
Lees verder
Toiletgebouwen op campings en jachthavens in Noord-Nederland gesloten
 
De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland hebben besloten dat toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens gesloten moeten worden. De voorzitters vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om
de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen.
 
 
Lees verder
Gemeente Assen en voedselbank gaan nauw samenwerken
 
Tot afgelopen 23 maart verstrekte Voedselbank Hart van Drenthe met een grote groep vrijwilligers wekelijks voedselpakketten. Nu de coronamaatregelen van de Rijksoverheid zijn aangescherpt, kan een groot deel van de vrijwilligers die behoort tot de risicogroep, tijdelijk niet meer helpen. Er is hulp nodig bij het verstrekken van de voedselpakketten. In Assen gaat de gemeente de voedselbank helpen. .
 
Lees verder
Rectificatie Mijn Buurt Assen
 
In het hart van de Asser Courant van vorige week kon u drie pagina’s nieuws over Mijn Buurt Assen lezen. In het hoofdartikel ‘Nieuw BIC geopend in Marsdijk’ staat het adres van het BIC per abuis verkeerd genoemd. Het juiste adres van het Buurt Inloop Centrum in Marsdijk is Kiepheugte 90. In verband met de corona maatregelen zijn de BIC’s in Assen op dit moment gesloten. 
 
Karin Dekker nieuwe voorzitter Themagroep Duurzaamheid
 
Karin Dekker is verkozen tot nieuwe voorzitter van de G40 themagroep Duurzaamheid. Zij wordt daarmee het gezicht naar buiten voor de G40 op dit thema. Het G40-stedennetwerk is het netwerk van veertig (middel)grote steden in ons land. De G40 werkt vanuit verschillende thema’s, waaronder het thema Duurzaamheid.  Door het vertrek van wethouder Sanna Munnikendam van Zaanstad was er een vacature voor voorzitter in deze themagroep ontstaan. De leden van de G40 hebben wethouder Karin Dekker gekozen als haar opvolger.
 
Lees verder
Inloopspreekuur Hulpmiddelencentrum komt te vervallen
 
Het inloopspreekuur van het Hulpmiddelencentrum komt in verband met de maatregelen tegen het coronavirus te vervallen. Het spreekuur wordt altijd druk bezocht en de veiligheid van onze cliënten en de monteur van het Hulpmiddelencentrum kunnen we niet garanderen. Zodra het kan, zijn we weer open. Wij informeren u daarover.
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 9 april om 19.00 uur. Deze is niet openbaar toegankelijk, maar wel online te volgen. De agenda kunt u bekijken via onderstaande button (foto: Marcel J. de Jong).
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue