­
24 maart 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.
 
Snel naar
 
Burgemeester Marco Out: “Waardering voor iedereen die zich inzet voor een ander"
 
Het coronavirus heeft een grote impact op de samenleving. Ook in Assen. Juist in deze tijden is het belangrijk dat we elkaar helpen. Burgemeester Marco Out: “Het is hartverwarmend om te zien dat mensen ook in Assen voor elkaar klaarstaan. Inwoners die zich bijvoorbeeld vrijwillig aanbieden om boodschappen te doen voor diegene die dat zelf even niet lukt. Bedrijven in Assen die acties aan het opzetten zijn voor inwoners. Mijn advies aan alle Assenaren is: Vraag om hulp als u het nodig heeft. Volg de instructies van het RIVM. Samen kunnen we deze moeilijke tijden doorkomen”.
Aangescherpte maatregelen coronavirus
 
Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn hebben deze maatregelen toegelicht via een persconferentie. Via onderstaande button kunt u deze nog eens rustig doorlezen. 
 
Lees verder
Aangepaste dienstverlening gemeente
 
De maatregelen rondom het coronavirus hebben gevolgen voor onze dienstverlening. Er kunnen minder medewerkers op de werklocatie aanwezig zijn. Om de dienstverlening rondom burgerzaken aan inwoners te blijven waarborgen, voeren wij een aantal belangrijke aanpassingen door. U leest ze via onderstaande button.
 
Lees verder
Steun voor ondernemers en ZZP’er
 
Bij de gemeente merken we dat er veel vragen binnenkomen van ondernemers. Wij begrijpen dat u vragen en zorgen heeft en doen er achter de schermen zoveel mogelijk aan om oplossingen te bieden. Wij zetten ons maximaal in om verlichting of ondersteuning te bieden aan de ondernemers in Assen. Om u alvast tegemoet te komen is er de mogelijkheid om nu al door te geven dat u graag in aanmerking wilt komen voor tijdelijke financiële ondersteuning
 
Lees verder
 Vaart Welzijn blijft ondersteuning bieden 
 
We zitten met z’n allen in een situatie die we in Nederland nog niet eerder meegemaakt hebben. Juist nu is het daarom belangrijk dat we naar elkaar om blijven kijken. Heeft u hulp of ondersteuning nodig, of wilt u juist zelf een helpende hand uitsteken? Dan kunt u in Assen bij Vaart Welzijn terecht. U kunt hen telefonisch bereiken op 088 - 030 5160. Het algemene e-mailadres is info@vaartwelzijn.nl.
 
Lees verder
Tips in het omgaan met de nieuwe thuissituatie 
 
De kabinetsmaatregelen in de aanpak van het coronavirus hebben grote maatschappelijke gevolgen. Het Nederlands Jeugdinstituut informeert kinderen, ouders, opvoeders en professionals graag zo goed mogelijk in deze situatie. De huidige thuisblijfsituatie zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe gaat u hier als ouder mee om? We geven graag enkele tips die het NJI heeft opgesteld.
 
Lees verder
Kadernota kunst & cultuur: kansen benutten voor iedereen
 
Assen heeft een rijk aanbod aan cultuur en kan meer kansen benutten voor iedereen. Bijvoorbeeld voor opgroeiende kinderen en jeugd. Dat staat onder andere te lezen in de nieuwe kadernota kunst & cultuur ‘Assen cultuurt!', welke het College vrijdag heeft vastgesteld en aangeboden aan de gemeenteraad.
 
Lees verder
Onderteken ook het Asser Sport Akkoord!
 
Vorige week hebben 30 belangstellenden en (sport-)organisaties zich opgegeven om het Asser Sport Akkoord te ondertekenen. Voor de zomer wordt het sportakkoord officieel ondertekend. De organisaties die zich vorige week hebben gemeld zijn; Sudosa-Desto, vv Leo, AssenRuns, 4 Mijl van Assen, 4 mijl festival, AVO, European Junior Cycling Tour Assen, Achilles 1894, Jeu de Boules Vereniging ’n Boel Plezier, Sportclub Bartje, Duikteam Miramar Drenthe, Stichting Wielercentrum, Locatiemanagement Wielercentrum, ACV, Stichting Winters Assen en Omnigym. 
 
Lees verder
Compostactie tot nader orde geannuleerd
 
Vorige week schreven we in de Berichten van de Brink dat u op 28 maart tijdens de Landelijke Compostdag, compost kon halen bij onze locatie aan de Van Doornestraat. In verband met de aanvullende maatregelen omtrent het coronavirus wordt de Landelijke Compostdag geannuleerd. Het is daarom niet mogelijk compost bij ons op te halen. Er komt mogelijk een alternatieve datum later in het jaar. Hierover wordt u te zijner tijd door ons geïnformeerd.
Veilig asbest verwijderen - rectificatie
 
Vorige week schreven we over het veilig verwijderen van asbest, onder andere met hulp van de asbestbox. In die box zit materiaal waarmee u veilig asbest kunt verwijderen. In het artikel hebben we u per abuis naar de verkeerde pagina op de site van Gemeente Assen verwezen. Via onderstaande button komt u op de juiste pagina terecht. 
 
Lees verder
Spreekuren burgemeester en wethouders gaan niet door
 
De spreekuren gaan tot 6 april niet door in verband met de maatregelen rondom het Coronavirus. Heeft u
dringende zaken? Dan kunt u een mail sturen naar bestuurssecretariaat@assen.nl of bellen naar het algemene nummer van de gemeente: 14 0592. Er wordt dan een telefonische afspraak voor u ingepland.
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 9 april om 19.00 uur. Deze is niet openbaar toegankelijk, maar wel online te volgen. De agenda kunt u bekijken via onderstaande button (foto: Marcel J. de Jong).
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue