­
17 maart 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.
 
Snel naar
 
Maatregelen Coronavirus
 
Zondagavond heeft het kabinet nieuwe maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken. Dit zijn ingrijpende maatregelen. We realiseren dat ze ook grote gevolgen hebben voor ondernemers. De afgelopen dagen hebben veel organisaties hun verantwoordelijkheid al genomen. Het is goed om te zien dat inwoners op die manier een bijdrage leveren. Toch zullen we met elkaar een stap extra moeten zetten. Gezondheid is nu het belangrijkst voor u en uw omgeving. We hebben iedereen nodig om kwetsbare inwoners te beschermen.
 
Lees verder
Ondertekenen Asser Sport Akkoord
 
Vanaf juli 2019 hebben vele enthousiaste en sportminnende Assenaren de zes thema’s van het sportakkoord uitgewerkt. Negen maanden later kan iedere belangstellende en (sport)organisatie uit Assen zich bij dit sportakkoord aansluiten door aan te geven het akkoord te willen ondertekenen. Met de ondertekening spreekt u zich uit voor de beschreven ambities en om bij de totstandkoming van het akkoord betrokken te willen zijn.
 
Lees verder
Archeologisch beleefpunt geopend!
 
Vorige week opende gedeputeerde Cees Bijl om 10:30 uur het Archeologisch beleefpunt. De groepen 6/7/8 van het Christelijk kindercentrum De Regenboog deden een wandeling rond het beleefpunt. Bij het archeologisch beleefpunt zijn verschillende vondsten gedaan zoals een Celtic field, grafheuvels en vuursteen vindplaatsen.
Compostactie gemeente Assen
 
Vanaf zaterdag 28 maart kunt u weer gratis compost ophalen op de parkeerplaats van de Gemeente Assen, locatie buitenzorg Van Doornestraat 5. Er is in totaal 150 ton compost beschikbaar voor inwoners. Zaterdag 28 maart is een shovel aanwezig van 08.00 uur tot 15.00 uur. In verband met de maatregelen rondom Corona-virus, is het mogelijk dat de datum van deze actie verschuift. Wij berichten u hierover via de Berichten van de Brink en onze social media kanalen.
 Assen heeft er 17 Nederlanders bij 
 
Vorige week zijn 17 inwoners van Assen Nederlander geworden tijdens een zogenoemde naturalisatiebijeenkomst in de raadzaal. ‘Dit is een bijzonder moment’, sprak burgemeester Marco Out de groep toe, ‘omdat jullie hiermee een nieuw gevolg aan jullie leven geven’. De redenen om het Nederlanderschap aan te vragen zijn heel verschillend. Wij wensen deze mooie groep Nederlanders veel geluk toe in Assen!
Verspil minder voedsel met de 'Verspillingsvrij Coach' app
 
Baalt u er ook zo van als het niet lukt om alles op tijd op te eten? Of van het weggooien van droog brood en bruine bananen in de afvalbak? De gemiddelde Nederlander gooit jaarlijks zo’n 34 kilo eten onnodig weg. Door minder voedsel te verspillen kunt u geld besparen. Download daarom de app ‘Verspillingsvrij coach’. Met leerzame challenges en slimme tips helpt deze app voedselverspilling tegen te gaan.
 
Lees verder
Veilig asbest verwijderen
 
Als u asbest wilt (laten) verwijderen, heeft u altijd een sloopmelding nodig. Als u van ons de toestemmingsbrief heeft ontvangen, mag u starten met  verwijderen. Het is belangrijk om dat op een veilige en verantwoorde manier te doen. Daarom bieden wij hulpmiddelen aan, waaronder de asbestbox. In die box zit materiaal waarmee u veilig asbest kunt verwijderen. De box kunt u ophalen bij het Milieupark.
 
Lees verder
Containertuintjes succesvol
 
Op een aantal plekken in Assen hebben we tuintjes gemaakt rondom ondergrondse afvalcontainers. Dit leukt de plek van een container op en zorgt er voor dat minder snel een afvalzak naast de container wordt geplaatst. Op de plekken waar tuintjes zijn gemaakt, ligt ongeveer 50% minder afval. Binnenkort gaan we daarom op meer plekken tuintjes aanleggen. Zo kunnen we er op een aantrekkelijke manier voor zorgen dat er minder zwerfafval is.
Geen bijeenkomst voor nieuwe inwoners
 
In verband met de maatregelen tegen het Corona-virus, gaat de bijeenkomst voor nieuwe inwoners op zaterdag 21 maart niet door. U hoort van ons wat de nieuwe datum wordt.
Spreekuren burgemeester en wethouders gaan niet door
 
De spreekuren gaan tot 6 april niet door in verband met de maatregelen rondom het Coronavirus. Heeft u
dringende zaken? Dan kunt u een mail sturen naar bestuurssecretariaat@assen.nl of bellen naar het algemene nummer van de gemeente: 14 0592. Er wordt dan een telefonische afspraak voor u ingepland.
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 9 april om 19.00 uur. De agenda kunt u bekijken via onderstaande button (foto: Marcel J. de Jong).
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue