Elisabeth Vreede Instituut
 
VreedeBericht 5
 
Juni 2020
 
Beste ,
 
U heeft een tijd op het vijfde bericht moeten wachten. Door de veranderde omstandigheden t.g.v. de crisis kregen we voor bepaalde zaken ineens meer tijd, maar deze tijd hebben we niet ingezet voor een nieuw VreedeBericht. Het gaf ons de gelegenheid om op de achtergrond o.a. in het Elisabeth Vreede Archief te werken.
 
In dit VreedeBericht leest u de laatste nieuwtjes vanuit het VreedeHuis.
Een kijkje achter de schermen in het archief
Door een bezoek aan het Elisabeth Vreede Archief in februari 2020 van Anne Weise van het Karl König Archiv en Rudolf Steiner Archiv en Péter Barna van het Rudolf Steiner Archiv, kregen we veel tips voor het digitaliseren van het Elisabeth Vreede Archief. Anne heeft het Karl König Archiv zelf opgezet en van haar ervaring hoe je een archief digitaliseert gaan we dankbaar gebruik maken. De tips van Anne en Péter worden op dit moment stap voor stap geïmplementeerd. We kregen o.a. advies over welke informatie je in het overzicht plaatst, maar ook waar je vanaf de start juist geen energie in moet steken en pas moet doen wanneer er naar gevraagd wordt.
 
De informatie van Anne en Péter kwam terugblikkend natuurlijk op het juiste moment. Daarbij hebben we natuurlijk ook ervaring opgedaan dankzij de vragen van bezoekers vanaf 2018. Wanneer het digitale overzicht klaar is komt dit natuurlijk online op de website van EVI en zullen we dat ook weer aankondigen in het VreedeBericht. Hierdoor zal het archief in de toekomst beter doorzoekbaar worden en daarmee al het monnikenwerk wat Elisabeth er in heeft gestoken voor de wereld vruchtbaar worden. Dat is immers een van de belangrijkste onderdelen van ons werk binnen het Instituut. Naast al deze praktische zaken willen we toch graag benoemen dat het ontvangen van bezoekers voor het archief ook veel plezier met bijzondere ontmoetingen oplevert. En dat laatste is niet onbelangrijk in deze tijd. Natuurlijk is het fijn dat het archief dan ook nog op zo’n mooie locatie is. En dan bedoelen we zowel het Elisabeth Vreedehuis als de omgeving er om heen, niet ver van de geboortehuis van Elisabeth.
 
 
 
De eerste stappen richting een doorzoekbaar archief!
 
Website
 
Op de website is er informatie over de cultuurperioden van Bob Siepman van den Berg bijgekomen.
 
 
Ondertussen wordt er alweer gewerkt aan nieuwe artikelen. Op de achtergrond zijn we met een paar mensen heel actief. Vindt u ons initiatief de moeite waard en wilt u een vrijwillige bijdrage leveren (hoe klein ook), dan bent u natuurlijk van harte welkom. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het redigeren van teksten, het vertalen van websitepagina’s in het Duits of Engels die u vanuit een redelijke basis per pagina krijgt toegestuurd. Want er komen natuurlijk telkens artikelen bij, en van Google vertalingen worden we niet altijd vrolijk. Daarom hebben we in het bestuur het besluit genomen de vertalingen zelf te verzorgen. Op dit moment doet alleen Frank Spaan dit werk voor het Instiutuut, maar het zou natuurlijk beter zijn dat hij zich richt op het werken aan de antroposofische geöriënteerde astronomie.
 
ANBI status
 
Het Elisabeth Vreede Instituut heeft dit jaar de officiële status van  een "algemeen nut beogende instelling" gekregen, oftewel de ANBI status. Hier zijn we natuurlijk enorm trots op!
 
Draagt u ons instituut een warm hart toe?
 
Kijk op de website hoe u ons kunt steunen. www.evreedeinstituut.nl
Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via: www.evreedeinstituut.nl/contact/
 
Post- en bezoekadres: Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, 2585 GP, Den Haag.
KvK nr.: 72562587; Den Haag.
 
Bankrekening: IBAN/BIC - NL15TRIO 0379 4039 19 / TRIO NL2U
 
 
Deze e-mail is verzonden aan
U ontvangt deze mail omdat u bent aangemeld bij het Elisabeth Vreede Instituut.
 
 
SendinBlue
 
 
© 2019 Elisabeth Vreede Instituut.