We verwarmen liever onze huizen
dan onze planeet.
 
 
Beste
 
Warmte Verzilverd realiseert een warmtenet in Mortsel en Edegem. Het warmtenet zal industriële restwarmte van de Agfa-Gevaertfabriek gebruiken om, in een eerste fase, nieuwe woonwijken en bedrijven in de omgeving duurzaam te verwarmen. Het is de eerste keer dat er industriële restwarmte op deze manier wordt gerecupereerd in de provincie Antwerpen. Een pioniersproject dus, waar ook u mee in kunt investeren. Samen werken we aan de groene warmte van de toekomst.
 
In deze e-mail leggen we kort het principe van een warmtenet uit en informeren we u over de stand van zaken. We geven ook mee waar u terecht kan voor alle werfinformatie en eventuele vragen.
 
 
Wat is een warmtenet precies?
 
Het systeem van een warmtenet is vergelijkbaar met een centrale verwarming, maar dan op het niveau van de hele wijk. Het is een ondergrondse circulatieleiding die warmte van een warmtebron naar de afnemers brengt. In elke woning of appartement zorgt een afgiftestation voor de verwarming en voor het sanitair warm water. Een 100% duurzame manier om te verwarmen.
 
Waar staan we vandaag?
Na de oprichting van de projectvennootschap Warmte Verzilverd, bestaande uit burgercoöperaties ZuidtrAnt-W en Ecopower en de technisch experten van Kelvin Solutions, werden de contracten met warmteleverancier Agfa-Gevaert en eerste warmteafnemer Revive afgesloten. Het project zit nu in de uitvoeringsfase
 
Momenteel werken we op drie plaatsen. In de Ridder Van Ranstlei zijn we recent gestart met voorbereidende werken, om daarna twee boringen uit te voeren. In de Lieven Gevaertstraat en aan de Agfa-Gevaert site 1 zijn de werken aan het warmtenet en aan de distributiecentrale al een tijdje bezig. Op het industrieterrein van Opnieuw en Co, Papayoe, Olijfje en Triakon worden de leidingen aan elkaar gelast die we zullen plaatsen in de boring van de Vredebaan.
 
We zitten goed op schema voor een eerste warmtelevering begin 2021!
 
Waar vind ik informatie over de werf en de impact?
 
Op deze pagina vindt u het verloop van de werkzaamheden en de meest recente werfinformatie. 
 
Vragen? Stuur een e-mail naar werfinfo@warmteverzilverd.be.
 
Mee investeren in het warmtenet?
Coöperatief inzetten op groene warmte
 
Wilt u mede-eigenaar worden van dit innovatief project bij u in de buurt? Dat kan door coöperant te worden van ZuidtrAnt-W of Ecopower. Als coöperant kijgt u inspraak in de verdere activiteiten en deelt u in de winst.
 
Investeer mee
Warmte Verzilverd in de pers
Start Warmte Verzilverd op 1 juli
 
Antwerps gouverneur Cathy Berx kroop in de graafmachine om de eerste symbolische buis van het warmtenet te leggen. Het startschot van een warm project.
 
Lees het persbericht
 
Binnenkort organiseren we een werfbezoek, meer informatie volgt.
Nu alvast enkele werfbeelden.
 
 
 
 
 
 
 
Warmte Verzilverd bv
Posthoflei 3, bus 3
2600 Berchem
info@warmteverzilverd.be
Facebook
Twitter
LinkedIn
 
 
U ontvangt deze e-mail omdat u zich inschreef voor de nieuwsbrief van Warmte Verzilverd. Wilt u geen nieuws meer ontvangen? Dan kunt u zich hieronder eenvoudig uitschrijven.
 
 
 
© 2020 Warmte Verzilverd