“S’ha de portar el que medita com el que aprèn a dibuixar o escriure, que dona una mirada a l’original i després va copiant en el paper. Així donarà una mirada a l’original, que és Jesucrist, i anirà copiant les seves virtuts”.
 
Sant Antoni Maria Claret, 1860
 
Butlletí 506. 13/11/2020
 
 
Com Domènec Fita va estimar el pare Claret
 
L’artista català Domènec Fita, mort aquest dilluns 9 de novembre, ha deixat una valuosa empremta artística en l’imaginari claretià. Autor de nombroses peces i escultures claretianes de casa nostra, el 7 de maig del 2008 ell mateix pronunciava un discurs a la Llotja de Barcelona en què expressava la seva feina i admiració pel pare Claret. 
 
Veure'n més
 
“Domènec Fita, escultor claretià”, per Josep Vilarrubias
 
Recuperem aquí el text que va escriure el claretià Josep Vilarrubias sobre l'artista Domènec Fita amb motiu de la visita del papa Benet XVI, el dia 7 de novembre de 2010. Com Fita mateix va confessar, la seva trobada amb Claret, a través de l’art, li ha portat a una íntima valoració del sant i a una gran estima dels missioners claretians. 
 
Veure'n més
 
 
“La comunió fraternal en la comunitat és una missió en si mateixa”
 
El Superior General dels Claretians, Mathew Vattamattam, ha adreçat un missatge a la Congregació en què explica què va demanar i agrair al Pare Claret davant el seu sepulcre a Vic. El missatge s'ha realitzat amb motiu de la preparació del Capítol General que se celebrarà el mes d'agost i setembre del 2021. Un capítol, diu, que ha de convertir-se en un “itinerari de reconciliació i perdó entre nosaltres i amb aquells a qui servim”.
 
Veure'n més
 
 
 
Claret publica la Lectio Divina amb comentaris de Josep Roca
 
L’Editorial Claret acaba de publicar la Lectio divina per als temps forts. Any B, amb reflexions del missioner claretià Josep Roca i Alsina. L’autor aporta una espiritualitat claretiana molt profunda avalada pels seus vint-i-cinc anys com a missioner al Brasil.
 
Veure'n més
 
Indis en perill d’extinci
 
El claretià Josep Roca parla de la mort de l’indigenista Rieli Franciscato, a primers de setembre, quan volia entrar en contacte amb un grup d’indis aïllat de la reserva Uru Eu Wau Wau. Una part d’aquesta reserva indígena cau dins del municipi de Seringueiras, al Brasil, on Enllaç Solidari té prop d’un centenar d’infants apadrinats i on hi ha presència dels Claretians des de fa trenta-quatre anys.
 
Veure'n més
HOMILIES I LECTIO DIVINA |
Diumenge XXXIII
 
12 de novembre
Calendari claretià
 
 
Beata Maria Patrocini Giner Gomis, Missionera Claretiana
 
13 de novembre
 
Beat Andreu Solà
 
20 de novembre
 
 
Facebook
Twitter
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Envoyé par
SendinBlue
 
 
© 2020 Claretians de Catalunya