“L’estil que em vaig proposar des del principi va ser el de l’evangeli: senzillesa i claredat”
 
Sant Antoni Maria Claret, 1862
 
Butlletí 504. 30/10/2020
 
 
Els joves, cridats a mantenir encesa la flama del pare Claret
 
Celebració a Vic amb un rerefons d’oportunitat i de crida a renovar la missió. La creativitat, la constància i la fe de Sant Antoni Maria Claret perduren 150 anys després del seu exili i mort a Fontfreda. La commemoració d’aquest aniversari ha culminat amb una eucaristia al temple-sepulcre de Vic. Des d’aquí, el superior general dels missioners claretians, Mathew Vattamattam, ha demanat que “l’esperit del Senyor evoqui respostes creatives als desafiaments del nostre temps”.
 
Veure'n més
 
FOTOS I VÍDEOS | Cloenda dels 150 anys de la mort del pare Claret
 
Recupereu aquí les imatges i els vídeos de la missa presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, i concelebrada pel superior dels claretians, Mathew Vattamattam, junt amb el provincial, Ricard-Costa Jussà, que han estat acompanyats de missioners claretians d’arreu de la província i del govern general, i d’una bona representació de la família claretiana. I també de la conferència del matí, sobre els darrers mesos de vida del pare Claret, a càrrec del claretià Carlos Sánchez, director del CESC.
 
Veure'n més
 
 
FRATERNITAT en temps de pandèmia | Missatge pare general claretians Mathew Vattamattam
 
Fa una crida a “millorar la nostra humanitat i fraternitat” i a fixar-se en la vida de Claret, que també va afrontar l’aflicció de la malaltia a Cuba. El superior general dels Missioners Claretians, Mathew Vattamattam, en la seva visita a Vic amb motiu de la cloenda dels 150 anys de la mort del pare Claret, dona un missatge de fe i de coratge per a aquest temps de pandèmia.
 
Veure'n més
 
La parròquia claretiana de Lleida commemora la mort de Claret
 
Cada 24 d’octubre la parròquia Sant Antoni M. Claret de Lleida celebra la seva festa patronal, que enguany a més a més ha coincidit amb la cloenda dels actes de commemoració del 150è aniversari de la mort del pare Claret. I ho ha fet amb una Eucaristia concelebrada pels quatre preveres que formen la comunitat claretiana al barri lleidatà de Balàfia: Jaume Sidera, Josep M. Vilarrubias, Nemesi Solà i Dion Paskali.
 
Veure'n més
L'espiritualitat del pare Claret, també a Girona
 
Una vetlla de pregària amb textos i pregàries de sant Antoni Maria Claret iniciava els actes de celebració de la festivitat del sant al centre Pare Claret de Girona. El superior dels claretians de Girona, Josep Sureda, va impartir la xerrada “Espiritualitat del Pare Claret avui” i el bisbe de Girona va presidir una eucaristia animada pel grup de cant.
 
Veure'n més
Sallent recorda Claret
 
Una exposició de fotografies antigues a l’església i casa natal de Claret, eucaristia i ofrena floral han estat a Sallent els actes de celebració per commemorar la festivitat de Claret i els 150 anys de la seva mort.
 
Veure'n més
Claret continua ben present enmig del Poble de Déu
 
Nosaltres estem més acostumats a parlar de la “mort d’un cristià”, que no pas de la “Pasqua d’un cristià”. Però algú ha fet notar que en el darrer comiat a Pere Casaldàliga, aquelles comunitats cristianes parlaven de la “Pasqua” i no de la “mort” del bisbe Pere. No és per por de parlar de mort. És perquè es considera molt més important EL PAS (=Pasqua) a la vida nova que comença, que no pas la vida terrena que es deixa…
 
Veure'n més
Claret presenta ‘Tabor. El Déu amagat en l’experiència’, de Josep Otón
 
És el nou llibre de Josep Otón, que ha escrit sobre l’experiència religiosa, dialogant des de la tradició espiritual cristiana amb la psicologia, la filosofia, la sociologia i la pedagogia. El llibre es presentarà aquest dimecres 4 de novembre a les 19 h a la parròquia de Santa Anna de Barcelona. L’acte es retransmetrà per streaming.
 
Veure'n més
HOMILIES I LECTIO DIVINA |
Festa de Tots Sants
 
1 de novembre
Calendari claretià
 
 
Tots Sants i Fidels Difunts
 
1 i 2 de novembre
 
Josep Xifré, cofundador
 
3 de novembre
 
 
Facebook
Twitter
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Envoyé par
SendinBlue
 
 
© 2020 Claretians de Catalunya