“L’oració és per a l’home el que l’ànima per al cos i el que l’aigua per a la terra (…) és la clau del cel (…) és per a l’home el que les armes per al soldat, i així com el soldat sense arma està perdut, així també el cristià sense l’arma santa de l’oració”
 
Sant Antoni Maria Claret, 1864
 
Butlletí 502. 16/10/2020
 
 
🔴 Seguiu en directe les ordenacions d’aquest dissabte a Vic
 
Des del canal de youtube de Claretians de Catalunya es podran seguir en directe les ordenacions de tres claretians de la Província de Sant Pau. Seran ordenats sacerdot Jobish Kuriakose, de la comunitat de Bilbao, i Sarin Nadupparampil, de la comunitat de Donostia-Sant Sebastià; i diaca, Canri Situmorang, de la comunitat Cúria-Assistencial de Barcelona. La celebració tindrà lloc dissabte 17 a les 11 del matí al Temple de Sant Antoni Maria Claret de Vic, en el marc de la commemoració del 150è aniversari de la mort del pare Claret.
 
Veure'n més
 
Claret publica ‘Fratelli tutti’ en català
 
L'Editorial Claret ja ha publicat la nova carta encíclica del papa Francesc, Fratelli tutti. El llibre forma part de la col·lecció ‘Documents del Magisteri’. El text, que ha traduït en català el filòleg Josep Ruaix, està centrat en la fraternitat i inspirat en les paraules de Sant Francesc d’Assís, “Fratelli tutti”, és a dir, “germans tots”.
 
Veure'n més
Nou llibre del cardenal Sistach sobre el Concili Tarraconense
 
L’Editorial Claret ha publicat, en català i en castellà, Actualitat pastoral dels sínodes diocesans i concilis provincials, del cardenal emèrit de Barcelona Lluís Martínez Sistach. El llibre, que neix amb motiu del 25è aniversari del Concili Provincial Tarraconense de 1995, vol compartir, especialment amb els que van ser membres de l’esmentat Concili, els records de la convocatòria, preparació, celebració i aplicació del Concili.
 
Veure'n més
 
 
Signes dels temps dedica un programa a Casaldàliga
 
El programa Signes dels temps de TV3 ha dedicat el darrer capítol a recordar el bisbe claretià Pere Casaldàliga. La seva neboda Glòria Casaldàliga i Raül Vico, de l'ONG brasilera ANSA, expliquen com es continua lluitant per les causes que Casaldàliga va defensar al Brasil
 
Veure'n més
 
 
 
50 anys de la inauguració del Temple-Sepulcre del pare Claret
 
El 21 de setembre de 1970 s’iniciava una setmana de preparació per a la inauguració del nou Temple-Sepulcre del pare Claret. Una setmana de molt moviment i intensíssim treball, de dia i bona part de la nit, en l’organització dels festejos i celebracions, neteja i enllestiment dels treballs que encara faltaven per part de pintors i paletes. El CESC ha recuperat la crònica de l’època de la comunitat claretiana de Vic d’aleshores, amb detalls i explicacions dia a dia.
 
Veure'n més
 
“Pare Joan, no té pas un pis?”
 
El claretià Joan Font, rector de la Parròquia de la Mare de Déu del Lledó de Valls reflexiona de nou sobre la problemàtica de l'habitatge en aquesta ciutat. Explica que són moltes les persones que entren al despatx o el paren pel carrer. amb una pregunta. La darrera: “Pare Joan, no té pas un pis? Ara treballo, però no podem continuar on estem amb la dona i els fills”.emàtica per a moltes persones.
 
Veure'n més
Tenim raons per a l’esperança
 
“Mai en la història no s’havia vist que la pràctica totalitat de països de tot el món integrats a l’ONU signessin –no una declaració d’hostilitats o de guerra– sinó un projecte solidari ambiciós per millorar el món i la vida de les persones en aquest món”. Així ho explica el claretià Pere Codina en aquest article.
 
Veure'n més
 
 
Disponible el material per al tridu d’oració per Sant Antoni Maria Claret
 
El tríduum d’oració en preparació a la solemnitat de Sant Antoni Maria Claret ja està disponible a la secció de la biblioteca del web de la congregació. L'ha preparat la Prefectura General d'Espiritualitat en el 150 aniversari de la mort del pare fundador. Així mateix, està disponible la cançó composada expressament per a l'ocasió pels claretians Luis Elizalde (música) i Fernando Vila (lletra), i també la partitura musical.
 
Veure'n més
 
La Confraria de Verònica de Reus també celebra els 150 anys de la mort del pare Claret
 
Inauguren l'exposició ‘A llaor del pare Claret, una col·lecció de goigs dedicats a Sant Antoni Maria Claret, patró de la confraria. L'acte tindrà lloc a la parròquia de sant Joan Baptista de Reus el 24 d'octubre. El mateix dia s'oferirà un nou reliquiari i es farà la col·locació de la relíquia de Sant Antoni Maria Claret.
 
Veure'n més
HOMILIES I LECTIO DIVINA |
Diumenge XXIX de durant l’any
 
18 d'octubre
Calendari claretià
 
 
Domènec Fàbregas, cofundador
 
27 d’octubre
 
Josep Xifré, cofundador
 
4 de novembre
 
 
Facebook
Twitter
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Envoyé par
SendinBlue
 
 
© 2020 Claretians de Catalunya