Seizoen Oude Muziek
 
 
Persbericht 21 september 2020
 
Privémuziek van Habsburgse keizers te horen in Zeist
Luitspeler Hubert Hoffmann brengt uniek repertoire uit Wenen naar Nederland
 
 
De gevierde luitspeler Hubert Hoffmann presenteert op vrijdag 16 oktober in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente muziek voor keizerlijke oren. Op het programma staat uniek repertoire dat in de zeventiende en achttiende eeuw heeft geklonken in de Weense privékapel van de Habsburgse keizers.
 
Het is een niche waarin de veelzijdige luitist Hubert Hoffmann zich inmiddels de onbetwiste keizer heeft getoond: het Habsburgse hofrepertoire uit de barok. Onderdeel van de weelderige muziekcultuur was de keizerlijke privékapel die instond voor intieme kamermuziek. Al jaren gefascineerd door het eclectische oeuvre dat in Wenen werd gebezigd, presenteert Hubert Hoffmann in zijn tournee een selectie uit het solorepertoire van componisten als Weiss, Biechteler en Weichenberger.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.
 
 
Programma
 
Matthias Siegmund Biechteler
Prelude in g
Prelude in Es
Prelude in F


Wolff Jacob Lauffensteiner
Suite in c

Jacques de Saint-Luc
Toccata in Es

Johann Georg Weichenberger
Nocturne in F
Campanella


Silvius Leopold Weiss
Fantasie
Largo
Fuga
Musicus
 
Hubert Hoffmann luit
 
 
Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met de Organisatie Oude Muziek, Loni Verweij: l.verweij@oudemuziek.nl.
 
 
Organisatie Oude Muziek
algemeen: 030 232 9000 (9.00-12.00u)
kaartverkoop: 030 232 9010 (10.00-12.00u)

www.oudemuziek.nl
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
 
 
 © 2020 Organisatie Oude Muziek