Seizoen Oude Muziek
 
 
Persbericht 14 september 2020
 
Prijswinnende violiste Daria Spiridonova in Westzaan
Jong viooltalent presenteert verbazend veelzijdig barokprogramma
 
 
Maar liefst twee prijzen won de jonge violiste Daria Spiridonova in 2019 op het internationale H.I.F. Biber-concours in Oostenrijk, waar ze werd geprezen om zowel haar technische excellentie als haar waardevolle interpretatie van Oostenrijkse barokmuziek. Met een veelzijdig programma gewijd aan het toprepertoire uit de solovioolliteratuur is deze jonge leeuw met een hart voor oude muziek nu ook te ontdekken op Nederlandse podia. Op donderdag 8 oktober speelt de violiste een programma vol barokke vioolvirtuositeit in de Zuidervermaning.
 
In haar tourneeprogramma laat Spiridonova de viool in duizend talen zingen. Haar intense zoektocht naar repertoire van topniveau leidde onder meer naar suites van Tartini en Vilsmayr, twee legendarische vioolvirtuozen van de barok, en de zelden uitgevoerde Capricci van componist-astronoom William Herschel. Kers op de taart zijn de Fantasieën van de grote Georg Philipp Telemann, die tot de top van de solovioolliteratuur behoren.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.
 
 
Programma
 
Johann Joseph Vilsmayr
Partita VI in A voor viool

Giuseppe Alessandro Ferruccio Tartini
Sonate voor viool in C
Sonate voor viool in a


Georg Philipp Telemann
Fantasieën voor viool, TWV 40: 14-25

William Herschell
Drie capricci voor viool

Johan Helmich Roman
Assagio nr. 5 in C

Louis-Gabriel Guillemain
Amusement Op. 8 voor viool
Musicus
 
Daria Spiridonova viool
 
 
Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met de Organisatie Oude Muziek, Loni Verweij: l.verweij@oudemuziek.nl.
 
 
Organisatie Oude Muziek
algemeen: 030 232 9000 (9.00-12.00u)
kaartverkoop: 030 232 9010 (10.00-12.00u)

www.oudemuziek.nl
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
 
 
 © 2020 Organisatie Oude Muziek