Seizoen Oude Muziek
 
 
Persbericht 24 augustus 2020
 
Festival Oude Muziek vervangt openingsconcert met publiek door livestream
 
 
Naar aanleiding van de opleving van het coronavirus in de regio Parijs ziet het Festival Oude Muziek Utrecht zich genoodzaakt om het openingsconcert door Ensemble Correspondances in fysieke vorm te annuleren en te vervangen door een livestream, in samenwerking met het Franse Festival de Saintes. Het concert, wat de opening van het alternatieve Festival Oude Muziek 2020 moest zijn, stond gepland op vrijdag 28 augustus om 20.00 uur in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. In plaats daarvan kan het publiek nu op hetzelfde moment het concert via een livestream vanuit de historische abdij in Saintes bekijken, via Facebook en YouTube.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme: ‘Het snel stijgende aantal Covid19-besmettingen in Parijs en het dringende quarantaine-advies van de Nederlandse overheid aan reizigers uit het gebied, laten niet toe om het ensemble af te laten reizen naar Utrecht voor een fysiek concert. Dat vinden we spijtig, maar we zijn erg blij dat we dankzij ons internationale netwerk een oplossing hebben kunnen vinden en een co-productie met het ensemble en het bevriende festival in Saintes hebben kunnen opzetten. We willen laten zien dat de muzieksector veerkrachtig is. Samen kunnen we tot creatieve oplossingen komen zodat er muziek kan blijven klinken.’ Het concert wordt – zonder publiek – opgenomen in de historische abdij van Saintes, nabij Bordeaux, en wordt vervolgens gratis aangeboden via de sociale mediakanalen van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Nadat het Festival Oude Muziek in april de oorspronkelijke festivaleditie moest annuleren, presenteert het van 28 augustus tot en met 2 september een omvangrijk alternatief online/offline programma. Met een reeks van 154 intieme kamermuziekconcerten uitgevoerd door Nederlandse musici in 11 Nederlandse steden, creëert het festival werkgelegenheid voor de Nederlandse muzieksector, die buitengewoon hard wordt getroffen door de coronacrisis. Daarnaast is er een online programma: er worden er dagelijks vier livestreams van festivalconcerten uitgezonden via Facebook en YouTube, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om ook vanuit huis van het festival mee te genieten. Het volledige programma staat op oudemuziek.nl.
 
 
Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met de Organisatie Oude Muziek, Juliëtte Dufornee: j.dufornee@oudemuziek.nl.
 
 
Organisatie Oude Muziek
algemeen: 030 232 9000
kaartverkoop: 030 232 9010 (10.00-16.00u)

www.oudemuziek.nl
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
 
 
 © 2020 Organisatie Oude Muziek