Festival Oude Muziek Utrecht
 
 
Persbericht 6 augustus 2020
 
Festival Oude Muziek kondigt alternatief online/offline programma aan
154 kamermuziekconcerten door Nederlandse musici, 72 online concerten en een radiofestival
 
 
Zojuist is het alternatieve programma van het Festival Oude Muziek Utrecht 2020 bekend gemaakt. Van 28 augustus tot en met 2 september presenteert het festival een omvangrijk online/offline programma met 154 intieme kamermuziekconcerten in Utrecht en tien andere Nederlandse steden, 21 livestreams via sociale media en een gratis toegankelijke catalogus
van 51 concertregistraties van eerdere festivals. Dit programma komt in de plaats van het oorspronkelijke festival, dat in maart geannuleerd moest worden door de coronacrisis.
 
Nederlandse musici in 11 Nederlandse steden
Kern van de programmering is een reeks van 154 intieme kamermuziekconcerten in Utrecht en in tien andere steden verspreid over het land (Almere, Amsterdam, Delft, Den Bosch, Groningen, Haarlem, Maastricht, Middelburg, Leeuwarden en Zwolle). Qua opzet is gekozen voor klein en fijn: op het podium staan een, twee of drie uitvoerders. Alle uitvoerders zijn Nederlandse musici of musici die in Nederland wonen en werken. Met deze reeks wil het Festival Oude Muziek werkgelegenheid creëren voor de Nederlandse muzieksector, die buitengewoon hard wordt getroffen door de coronacrisis.
 
Online concerten
Wegens coronamaatregelen is de zaalcapaciteit voor de kamermuziekreeks zeer beperkt. Het festival streamt daarom 21 concerten, zodat iedereen het Festival Oude Muziek mee kan maken. Dagelijks worden er vier livestreams uitgezonden die gratis te volgen zijn via de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van het festival. Deze livestreams komen bovenop de catalogus van 51 videoregistraties van eerdere festivals die eveneens gratis toegankelijk zijn.
 
Radiofestival
Samen met mediapartner AVROTROS en NPO Radio 4 laat het festival de mooiste archiefopnames uit tien jaar festivalgeschiedenis horen. Het radiofestival wordt geopend met een opname van Jordi Savall en Hespérion XXI. Verder te horen zijn onder andere De Nederlandse Bachvereniging met een programma rond Buxtehude, het Huelgas Ensemble van Paul Van Nevel met werken van Orlandus Lassus en de Mariavespers van Monteverdi uitgevoerd door publiekslieveling L’Arpeggiata.

Het volledige programma is te vinden op oudemuziek.nl. De kaartverkoop voor de reeks kamermuziekconcerten start op 7 augustus voor Vrienden, op 14 augustus start de algemene kaartverkoop.
 
 
Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met de Organisatie Oude Muziek, Juliëtte Dufornee: j.dufornee@oudemuziek.nl of 06 149 792 24.
 
 
Organisatie Oude Muziek
algemeen: 030 232 9000
kaartverkoop: 030 232 9010 (10.00-16.00u)

www.oudemuziek.nl
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
 
 
 © 2020 Organisatie Oude Muziek