Festival Oude Muziek Utrecht
 
 
Persbericht 28 juli 2020
 
Hoogtepunten uit tien jaar festivalgeschiedenis in radiofestival
Festival Oude Muziek Utrecht op NPO Radio 4
 
 
Het Festival Oude Muziek Utrecht ontsluit samen met mediapartner AVROTROS de archieven. Van 31 augustus tot en met 6 september zijn de mooiste archiefopnames uit 10 jaar festivalgeschiedenis te horen op NPO Radio 4. Festivaldirecteur Xavier Vadamme zal iedere uitzending inleiden, de presentatie is afwisselend in handen van Ab Nieuwdorp en Hans van den Boom.
 
Het radiofestival wordt geopend met een opname van Jordi Savall en Hespérion XXI. Verder te horen zijn onder andere De Nederlandse Bachvereniging met een programma rond Buxtehude, het Huelgas Ensemble van Paul Van Nevel met werken van Orlandus Lassus, werken uit de Franse barok door Skip Sempé en Capriccio Stravagante, en de Mariavespers van Monteverdi uitgevoerd door publiekslieveling L’Arpeggiata.

Dit radiofestival is een aanvulling op de reeks van 156 intieme kamermuziekconcerten en de 70 livestreams die het Festival Oude Muziek Utrecht in de periode van 28 augustus tot en met 2 september organiseert. Het volledige online/offline festivalprogramma wordt 6 augustus bekendgemaakt op oudemuziek.nl. De kaartverkoop voor de reeks kamermuziekconcerten start op 7 augustus voor Vrienden, op 14 augustus start de algemene kaartverkoop. 
 
 
Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met de Organisatie Oude Muziek, Juliëtte Dufornee: j.dufornee@oudemuziek.nl of 06 149 792 24.
 
 
Organisatie Oude Muziek
algemeen: 030 232 9000
kaartverkoop: 030 232 9010 (10.00-16.00u)

www.oudemuziek.nl
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
 
 
 © 2020 Organisatie Oude Muziek