Festival Oude Muziek Utrecht
 
 
Persbericht 22 juli 2020
 
Festival Oude Muziek presenteert online programmering
72 oudemuziekconcerten gratis online beschikbaar
 
 
Het Festival Oude Muziek Utrecht presenteert in de periode van 28 augustus tot en met 2 september 21 gratis livestreams, die uitgezonden zullen worden via de verschillende sociale mediakanalen van het festival. In de livestreams zijn Nederlandse musici te horen die intieme kamermuziekprogramma’s presenteren. Deze livestreams komen bovenop de catalogus van 51 concertopnames van eerdere festivals.
 
Festivaldirecteur Xavier Vandamme: ‘We zijn blij dat we deze zomer weer concerten mogen organiseren, maar door de coronacrisis kan daar maar een beperkt publiek bij aanwezig zijn. Met deze livestreams kan iedereen toch het Festival Oude Muziek meemaken: niet in de concertzaal, maar thuis op de bank.’

Het Festival Oude Muziek Utrecht investeert in concertopnames. De catalogus van 51 HD-concertopnames van eerdere festivals wordt gratis beschikbaar gesteld via de mediabibliotheek van Stingray Classica. Het betreft wereldwijd unieke content, van onbekende klavecimbelmuziek van Giovanni Maria Trabaci tot motetten van Johannes Tinctoris. De 21 livestreams die vanaf 28 augustus worden uitgezonden vullen dit aanbod nog verder aan met een reeks intieme kamermuziekconcerten die tijdens een alternatief en coronaproof Festival Oude Muziek Utrecht zal klinken.

Het details van het volledige festivalprogramma, online en op locatie, worden 6 augustus bekendgemaakt op oudemuziek.nl. De kaartverkoop voor de kamermuziekconcerten start op 7 augustus voor Vrienden, op 14 augustus start de algemene kaartverkoop. 
 
 
 
Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met de Organisatie Oude Muziek, Juliëtte Dufornee: j.dufornee@oudemuziek.nl of 06 149 792 24.
 
 
Organisatie Oude Muziek
algemeen: 030 232 9000
kaartverkoop: 030 232 9010 (10.00-16.00u)

www.oudemuziek.nl
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
 
 
 © 2020 Organisatie Oude Muziek