Forlaget Basilisk
 
MAJ PÅ BASILISK
 
Velkommen til Forlaget Basilisks nyhedsbrev.
 
Kære læser.
 
Velkommen til denne måneds udgave af nyhedsbrevet. Endnu en corona-måned, men stadig en del nyt at skrive om. Blandt andet er Hasse får et liv er udkommet, Asta Olivia Nordenhof er blevet tildelt EUs Litteraturpris, to af vores redaktører har været i Politikens Bogfolk-podcast til en snak om forlaget, og så har Politiken også uddelt ros til grafiker Kasper Vang for hans omslag til Bertolt Brechts Egoisten Johann Fatzers Undergang.
 
God sommer og kærligste hilsener,
Basilisk-redaktionen
 
Ny udgivelse
 
Hasse får et liv udkom tidligere på måneden, produceret i usædvanligt nært og langvarigt samarbejde mellem Palle Sigsgaard og Jens-Andreas Elkjær. En historie, der udfordrer ideen om, hvad "det gode liv" egentlig er.
 
Penge på lommen modtager EUs Litteraturpris
 
Tidligere på måneden blev Asta Olivia Nordenhof tildelt EUs årlige litteraturpris, blandt et dusin andre europæiske forfattere, for Penge på lommen. Vi takker den danske jury, der i sin begrundelse for uddelingen skriver:
 
“Penge på lommen is the first volume in a planned seven-volume work, a so-called septology, about the "Scandinavian Star" and the fire disaster that cost 159 people’s lives the night of 7 April, 1990. We explored through the narrator the connection between economy and human life, and the book appears almost as a battle-ready manifesto. The language is beautiful, narrative and very figurative (…) An incredibly beautiful and appealing novel.”
 
Prisen er blevet givet årligt til forfattere fra 13 forskellige EU-lande, og særligt i år har det været vigtigt for EUs kulturkommisær Mariya Gabriel, der i offentliggørelsen skriver: 
 
"In the current crisis we rely more than ever on artists and authors to help us cope with the isolation of confinement. Reading is a powerful way to feel strong emotions, be transported to a different universe in time and space, and meet new characters, all while staying at home."
 
Man kan forresten læse Politikens artikel om prisen.
 
Basilisk ønsker Asta Olivia Nordenhof og alle de andre modtagere stort tillykke.
 
Nyheder
Corona-taler-digte
 
Jonas Eikas cut-up-digte af Mette Frederiksens corona-taler er blevet transkiberet i Information, der om digtene skriver: "Vi kan lide det og synes faktisk, de på deres egen mærkværdige facon er et kærkomment indslag i en debat, der har det med at køre lidt i ring for øjeblikket.”
Foto: Politiken
Redaktører med i Politiken-podcast
 
Inden coronaen løb løbsk, sneg redaktørerne Pejk Malinovski og Majse Aymo-Boot sig ud af kælderen og var en tur forbi Bogfolk, Politikens litteraturpodcast, for at tale om Basilisk.
 
Hør podcasten her
Nye oplag
 
Mangler du nogle Basilisk-bøger at læse i løbet af sommeren, udkommer tre udgivelser i nye oplag:
 
 
 
 Mere nyt:
 
  • Asta Olivia Nordenhof har givet et interview med Københavns Biblioteker, hvor hun til spørgsmålet om, hvad hun læser for tiden, blandt andet svarer: "Jeg læser i det hele taget meget om Christopher Columbus for tiden, fordi han kommer til at spille en rolle i min næste roman. Jeg skriver på en serie om skibsfart og penge, kapitalisme og ødelæggelse, og i den sammenhæng var Columbus jo desværre en pioner."
  • "De mange eksperimenterende synteser af stilarter og genrer er en af de store fornøjelser ved at bevæge sig rundt i Forfatterskolens Afgangsantologi 2019," skriver Kristeligt Dagblad, der har givet Forfatterskolens Afgangsantologi fra sidste efterår fem ud af seks stjerner.
  • Molly Balsby var i en uge gæsteredaktør på Politikens Ibyens brevkasse.
  •  LGBTQ-magasinet Out and About har givet Efter Solen fem ud af seks stjerner: "Der stilles krav til læserens forestillingsevne og vilje til at køre med på en rejse, der til tider minder om et syre-trip af surrealistiske ophævelser af tid og sted, liderlige forvridninger af køn og perspektiv – og med en høj grad af originalitet i sprog og plot."
  • Hanne Højgaard Viemose og Asta Olivia Nordenhof bidrager blandt andre til seneste ugave af Amulet Magasin.
  • Jonas Eika er blevet interviewet i den norske teater Black Box' podcast.
  • Frederiksberg Bibliotek starter en læsekreds med Asta Olivia Nordenhof, hvor man læser og diskutere Penge på lommen. Pladserne er blevet fyldt ud, men man kan skrive sig på en venteliste.
  • Hanne Højgaard Viemose og Asta Olivia Nordenhof er på programmet til den skandinaviske litteraturfestival NORD i Helsingør, som finder sted den 18.-19. september.
 
Sennepsgasgul
 
Kasper Vangs grafiske omslag til Bertolt Brechts Egoisten Johann Fatzers undergang er i løbet af den forgangne måned blevet udvalg som Ugens Omslag hos Politiken. René Jean Jensen, der har været redaktør på bogen, er i den anledning blevet spurgt ind til omslaget:
 
"Det er en vild, meget voldsom og hård tekst om en lille gruppe deserterede soldater, der venter på revolutionen under Første Verdenskrig. Omslaget måtte gerne afspejle både den voldelighed og den nøgenhed eller åbenhed, der er i teksten, og den afventende, apatiske situation, personerne befinder sig i, før revolutionen – måske – kommer."
 
"Vi havde først talt om at bruge rød og sort, som de helt klassiske, benhårde revolutionsfarver, og jeg havde også lavet en knaldrød udgave til starte med."
 
"Madame Nielsen, som har oversat og skrevet efterord, foreslog at prøve en ’sennepsgasgul’. Det siger noget meget fint om arbejdsprocessen med et omslag, hvor man ofte skal forsøge at oversætte metaforer til noget visuelt, for egentlig har sennepsgas ingen farve. Men jeg forstod præcis, hvad Madame mente, og er meget glad for det sygelige, giftige udtryk, bogen er endt med at få. For mig er det på en måde et lidt atypisk omslag i sit enkle, figurative, grafiske udtryk."
 
 
Forlaget Basilisk
Nansensgade 77, kld.
1366 KØBENHAVN K
33 15 33 17
www.basilisk.dk.
admin@basilisk.dk
Facebook
Instagram
 
 
Denne mail er sendt til
 
 
SendinBlue
 
 
© 2020 Forlaget Basilisk