­
10 maart 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.
 
Snel naar
 
Nieuwe expositie 'Klimaat in je straat'
 
Afgelopen vrijdag opende wethouder Karin Dekker de nieuwe interactieve expositie ‘Klimaat in je straat’. Na de officiële opening bekeek ze samen met leerlingen van Kindcentrum De Marskramer uit de wijk Marsdijk hoe je je leefomgeving kunt vergroenen. Na de opening van de expositie werd het nieuwe buitenleslokaal de ‘Tuin van de Toekomst’ officieel in gebruik genomen.
 
Lees verder
Vooraankondiging: stremming Roldertunnel van 16 maart – eind mei
 
De herinrichting van de Rolderstraat ligt, ondanks het regenachtige weer, op schema. Vanaf 16 maart begint aannemer NTP aan de aanleg van de nieuwe rotonde. De huidige tijdelijke rotonde gaat er dan uit. Hierdoor is de Roldertunnel tussen 16 maart en eind mei afgesloten voor het autoverkeer. Het autoverkeer naar het centrum wordt omgeleid via onder andere Europaweg Oost, Industrieweg en het Kanaal.
 
Lees verder
Assen wil asbestdaken aanpakken
 
Onlangs ondertekende wethouder Karin Dekker de Samenwerkingsverklaring aanpak asbestdaken. Samen met Minister Stientje van Veldhoven, provincies, diverse andere gemeenten, brancheverenigingen en Milieucentraal zet Assen hiermee de schouders onder een volgende stap voor een asbestdakenvrij Nederland.
 
Lees verder
 Wielerwedstrijd Ronde van Drenthe start in Assen 
 
Zaterdag 14 maart en zondag 15 maart wordt de Profronde van Drenthe verreden. Op beide dagen starten de renners in Assen bij het stadhuis. Op zaterdag komen de heren in actie tijdens de Heren Ronde van Drenthe Profs. Zondag 15 maart rijden de dames de UCI Women’s Worldtour. Het is de eerste keer dat de koers twee dagen duurt. Foto door Kim Stellingwerf. 
 
Lees verder
Extra laadpalen voor elektrische auto's
 
Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De behoefte aan laadpalen neemt daardoor toe. Inwoners met een elektrische auto en zonder eigen oprit, kunnen sinds vorig jaar zelf een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Onlangs zijn de eerste twee laadpalen geplaatst in Assen, aan de Peter van Anrooystraat en aan de Gouwe. 
 
Lees verder
Ontdek de geschiedenis bij het Archeologisch Beleefpunt
 
Donderdag 12 maart opent gedeputeerde Cees Bijl om 10.30 uur het Archeologisch beleefpunt aan het fietspad tussen Schieven en Deurze. U bent van harte welkom daar bij aanwezig te zijn. Het Archeologisch beleefpunt is meer dan een klassieke informatievoorziening over geschiedenis en archeologie.
 
Lees verder
Meld sportkanjers aan!
 
Op 1 april zetten we de jeugdige Asser sportkanjers in het zonnetje tijdens een speciale bijeenkomst in de sporthal Olympus. Uit handen van wethouder Bob Bergsma ontvangen zij dan een Sportcertificaat tijdens een feestelijke uitreiking. Om dit tot een succes te maken, vragen we uw hulp.
 
Lees verder
Bespaartip: isolatieglas
 
Slecht geïsoleerd glas zorgt voor veel warmteverlies in huis. Veel woningen hebben tegenwoordig al dubbelglas, maar het kan nog beter. Met HR++ glas of triple glas houdt u de warmte beter in huis en hoeft u dus minder energie te gebruiken om uw huis te verwarmen.
 
Lees verder
Cursus leren omgaan DigiD en WZA
 
Maandag 16 maart start bij het Wilhelminaziekenhuis Assen de cursus ‘MijnWZA en uw DigiD’. De cursus organiseren het ziekenhuis en Bibliotheek DNK. Deze cursus is voor iedereen die MijnWZA en DigiD wilt gebruiken, maar die ertegen op ziet om hier mee aan de slag te gaan. Aanmelden kunt u doen bij het Infoplein Digitale Zorg van het WZA of te bellen met 0592 - 325544.
Genomineerde sporters krijgen certificaat
 
Wethouder Bob Bergsma deelde vorige week de felicitaties uit aan de door Assen genomineerde sporters Thom Bonder, Axel van der Tuuk, Marit Kamps en het dames team 1 van Sudosa Desto. Zij vertegenwoordigen Assen als sporttalent, sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar op het Drentse sportgala in Emmen. Gisteren werd bekend wie in bovenstaande categorieën de winnaars zijn geworden. Deze zijn te vinden op www.sportgaladrenthe.nl
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 12 maart om 19.00 uur. De agenda kunt u bekijken via onderstaande button (foto: Marcel J. de Jong).
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue