­
3 maart  2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.
 
Snel naar
 
 Wielerwedstrijd Ronde van Drenthe start in Assen 
 

Zaterdag 14 maart en zondag 15 maart wordt de Profronde van Drenthe verreden. Op beide dagen starten de renners in Assen bij het stadhuis. Op zaterdag komen de heren in actie tijdens de Heren Ronde van Drenthe Profs. Zondag 15 maart rijden de dames de UCI Women’s Worldtour. Het is de eerste keer dat de koers twee dagen duurt.
 
 
Lees verder
 ‘We hebben geen bevoegdheid, maar wel invloed’
 
 Piet Loeve is in zijn werkende leven altijd bezig geweest met transities, met name in organisaties. In 2016 heeft hij zijn huis verbouwd om aardgasvrij te wonen. Nu hij met pensioen is, is hij energiecoach en sinds enkele maanden voorzitter van de adviesgroep zonneparken. Het is een adviesgroep van betrokken bewoners uit Assen die het college adviseert of omwonenden en inwoners voldoende hun stem hebben kunnen laten horen bij het realiseren van zonneparken binnen de gemeente Assen.
 
Lees verder
 Vooraankondiging: stremming Roldertunnel van 16 maart – eind mei
 
De herinrichting van de Rolderstraat ligt, ondanks het regenachtige weer, op schema. Vanaf 16 maart begint aannemer NTP aan de aanleg van de nieuwe rotonde. De huidige tijdelijke rotonde gaat er dan uit. Hierdoor is de Roldertunnel tussen 16 maart en eind mei afgesloten voor het autoverkeer. Het autoverkeer naar het centrum wordt omgeleid via onder andere Europaweg Oost, Industrieweg en het Kanaal.
 
Lees verder
Zo vermindert u moeiteloos uw waterverbruik 
 
Uw waterverbruik verminderen, hoe doet u dat? In Nederland hebben we steeds vaker last van langere periodes van droogte. Daarom is het belangrijk om zuinig met ons water om te gaan. Gebruik bijvoorbeeld het restwater van het koken om de planten in uw huis of tuin water te geven. Laat het wel eerst even afkoelen.
 
Lees verder
Agenda Duurzaamheidscentrum
 
Iedere dag kunt u van 9.00 tot 17.00 uur terecht in het Duurzaamheidscentrum voor een kopje koffie of lunch. Daarnaast organiseren wij wekelijks leuke activiteiten voor jong en oud. In maart onder meer:
 
Lees verder
Meld sportkanjers en ontvang een sportcertificaat 
 

Op 1 april zetten we de jeugdige Asser sportkanjers in het zonnetje tijdens een speciale bijeenkomst in de sporthal Olympus. Uit handen van wethouder Bob Bergsma ontvangen zij dan een Sportcertificaat tijdens een feestelijke uitreiking. Om dit tot een succes te maken, vragen we uw hulp.
 
 
Lees verder
Extra controle afvalcontainers 
 
Afval is grondstof. Ten minste, als we ons afval scheiden. Alleen dan kunnen we bijvoorbeeld plastic hergebruiken. Daarom controleren de chauffeurs de containers die bij de weg staan. De chauffeurs zien ook wat er in de container zit als ze die legen. .
Als het vaak voorkomt dat er verkeerd afval in een container zit, dan kan dat een boete opleveren van E 95,-
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 12 maart om 19.00 uur. De agenda kunt u bekijken via onderstaande button (foto: Marcel J. de Jong).
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue