­
25 februari 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.
 
Gemeentelijke belasting en WOZ-beschikking
 
Binnenkort valt de aanslag gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking 2020 weer op uw mat. Wij leggen u graag uit hoe de aanslag er dit jaar uitziet. De gemeente stelt jaarlijks de waarde vast aan de hand van onder andere verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Verder kijkt zij naar het bouwjaar, de oppervlakte en de inhoud van de woning.  
 
Lees verder
Inloopavond ontwerp doorfietsroute 
 
Tussen Assen en Groningen werken we aan een doorfietsroute, een doorgaande snelle fietsroute om de regio Groningen-Assen per fiets nog beter bereikbaar te maken. Vorig jaar kreeg de route de naam ‘De Groene As’. Het Asser gedeelte van de route is nu verder uitgewerkt in een ontwerp. 
 
Lees verder
Aanmelden voor naschoolse activiteiten 
 
Vanaf zaterdag 29 februari 7.00 uur kunnen schoolkinderen van de groepen 1 tot en met 8 en peuters zich weer inschrijven voor naschoolse activiteiten. Denk aan speksteen bewerken, tennis, of ga in het kader van 75 jaar bevrijding het Stoottroepenmuseum in de Kazerne. Samen met de scholen is een afwisselend programma gemaakt met tal van activiteiten waar uit te kiezen valt. De kosten zijn € 1,- per keer.
 
Lees verder
Hoe kunt u energie besparen? 
 
Steeds meer inwoners en ondernemers verduurzamen hun woning of bedrijfspand. Bijvoorbeeld door te isoleren of door zonnepanelen te plaatsen. Bent u benieuwd hoe u uw huis duurzamer kunt maken? Vraag dan een kortingsbon voor een energieadvies aan ter waarde van 250 euro.
 
Lees verder
Klussendienst Vaart Welzijn
 
Lukt het u door ouderdom en/of beperking niet (meer) zelf een eenvoudige klus te doen? En heeft u niemand die u kan helpen? Dan is de klussendienst van Vaart Welzijn misschien iets voor u. Vrijwilligers helpen u graag met het ophangen van een lamp, spiegel of rolgordijn, het repareren van een lade of tuinhekje, verplaatsen van meubels, eenmalige tuinwerkzaamheden  of eenvoudige reparaties met naald en draad.
 
Lees verder
Uitnodiging informatiebijeenkomst 5G
 
Wilt u meer weten over de gevolgen van de invoering van 5G? De gemeente Assen organiseert woensdag 4 maart om 19.30 uur een informatieavond over 5G in haar raadszaal. Het Antennebureau, het informatiebureau van de rijksoverheid en Monet vertellen over onder andere elektro magnetische velden en zendmasten. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan via info@assen.nl. Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom.
Sleutel stad overgedragen aan carnavalsvereniging
 
Afgelopen vrijdag overhandigde locoburgemeester Jan Broekema de stadssleutel aan Carnavalsvereniging De Narren van Pitlo. Prins Björn en Adjudant Wasse namen in de raadzaal de sleutel in ontvangst. Daarmee zwaaiden zij tijdens het carnaval weekend de scepter over onze stad.
Stel uw kunst tentoon!
 
Meedoen in de samenleving zonder vragen over wie u bent, wat u doet of wie u kent. Maar allemaal met dezelfde passie en hetzelfde talent. Bent u graag creatief bezig en wilt u dat laten zien? In het kantoor van Vaart Welzijn, kunt u uw creatieve uitingen een periode tentoon stellen. Neem contact op met Vaart Welzijn via 088 030 5160 of kom naar het Apollopad 5.
Rectificatie genomineerde Sportgala
 
In de Berichten van de Brink van vorige week stonden de namen van de sporters die de gemeente Assen nomineert voor het Drentse sportgala. Ten onrechte stond de voornaam van Axel van der Tuuk geschreven als Alex. Sorry, Axel.
Informatie gemeenteraad
 
De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 12 maart om 19.00 uur. De agenda kunt u bekijken via onderstaande button (foto: Marcel J. de Jong).
 
Lees verder
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
 
 
© 2020 assen
 
 
This email was sent to
You received this email because you are registered with assen
 
 
SendinBlue