El claretià Josep Maria Abella, nomenat bisbe de Fukuoka al Japó
 
“La vida no deixa de donar-nos ensurts. Jo n’acabo d’experimentar un altre fa uns dies. El dimarts sant em va telefonar el Nunci dient que el Papa Francesc m’enviava a Fukuoka com a bisbe d’aquella diòcesi”. Així explica el bisbe claretià Josep Maria Abella la sorpresa amb què va rebre l’anunci que avui ha fet públic el Vaticà. El papa Francesc l’ha nomenat bisbe de la diòcesi de Fukuoka, al sud-oest del Japó. Abella ha servit la diòcesi d’Osaka com a bisbe auxiliar des de juny de 2018 i ara inicia una nova etapa. El claretià té previst trasllar-s’hi tan aviat com sigui possible, tenint en compte les restriccions de mobilitat pel coronavirus.
 
El pare Josep Maria Abella va ser el màxim responsable mundial dels Missioners Claretians durant 12 anys, del 2003 al 2015. El pare Abella va néixer a Lleida el 1949. Va ingressar als missioners claretians i es va formar a Catalunya, des d’on va ser destinat al Japó el 1969. Després de diverses responsabilitats en el Govern General dels Missioners Claretians, el 2015 va tornar al Japó on era rector de la Catedral d’Osaka.
 
L’anterior bisbe de Fukuoka va renunciar ara fa un any. “Confio en la col·laboració dels sacerdots, religiosos i laics de la diòcesi de Fukuoka. Tots plegats mirarem de respondre a la crida del Papa Francesc que demana una església en sortida, ben arrelada en l’Evangeli”, apunta Josep Maria Abella en una carta adreçada a amics, familiars i germans de congregació. Amb 70 anys reconeix que se sent “feble davant aquest nou desafiament”. Però assumeix el repte conscient que compta amb la complicitat de tota l’Església de Fukuoka.
 
CONTACTE DE PREMSA: 647 40 46 71 (Animaset)
 
Veure'n més
 
 
 
El bisbe Josep M. Abella valora en positiu el viatge del papa Francesc al Japó
 
El bisbe auxiliar d’Osaka, el claretià Josep M. Abella, ha parlat de la visita del papa Francesc al Japó al portal web Catalunya Religió. En aquest viatge apostòlic Abella llegeix “una invitació a les persones, no tant a fer-se cristianes, sinó a pensar en alguns temes de fons de la vida”.
 
Veure'n més
 
“El camí de l’evangelització a l‘Àsia és el diàleg”
 
L’experiència al Japó del missioner claretià i bisbe auxiliar d’Osaka Josep Maria Abella el porta a concloure que l’evangelització és impossible sense el diàleg i l’escolta. És una de les reflexions en la conferència sobre l’Església al Japó que va fer aquest dissabte a la Sala Claret de Barcelona durant la seva estada a Catalunya.
 
Veure'n més
 
 
Facebook
Twitter
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Envoyé par
SendinBlue
 
 
© 2020 Claretians de Catalunya