“Sé que no tinc geni de cortesà ni de palatí; per això, haver de viure a la Cort i ser contínuament al Palau és per a mi un continu martiri. Sempre estic sospirant per marxar. Sóc com un ocell engabiat que va seguint el filat per veure si es pot escapar. Gairebé que m’hauria alegrat d’una revolució per tal que m’haguessin expulsat”.
  
Sant Antoni Maria Claret
 
Butlletí 475. 21/02/2020
 
 
Claret publica l’exhortació ‘Estimada Amazònia’ del papa Francesc en català
 
L’Editorial Claret ha publicat aquest dimecres l’edició catalana de la cinquena exhortació apostòlica del papa Francesc. Estimada Amazònia dibuixa nous camins d’evangelització, de respecte del medi ambient i dels pobres. El llibre és una traducció del gramàtic Josep Ruaix i forma part de la col·lecció ‘Documents del magisteri’ de l’Editorial Claret.
 
Veure'n més
 
Coresponsabilitat dels laics, comunitats vives i organismes actualitzats. Tres propostes pel pla pastoral de Lleida
 
Són les tres propostes que van generar més consens en la sessió de treball sobre el proper Pla Pastoral diocesà celebrada dissabte 8 de febrer als Magraners, a la parròquia de Sant Josep Obrer. La trobada va aplegar representants de l’arxiprestat ‘Perifèria’ de Lleida, amb la participació de les parròquies dels barris de Balàfia, la Bordeta, Pardinyes i Secà de Sant Pere.
 
Veure'n més
Les lleis i els valors cristians, per Pere Codina
 
Sembla que ben aviat ens tocarà seguir les discussions parlamentàries de lleis que no s’adiuen amb els nostres valors cristians: per exemple la llei de l’eutanàsia. Ens toca viure ja en una societat en què l’ordenament jurídic empara comportaments ètics que van en contra dels valors cristians, que per nosaltres són, simplement, valors humans. I aquesta situació, lluny de suavitzar-se, sembla que s’endurirà en el futur.
 
Veure'n més
 
 
Material per viure la Quaresma mirant els Objectius de Desenvolupament Sostenible
 
L’equip de Claretians que treballen a les Nacions Unides ofereixen un material de reflexió, pregària i invitació al compromís per a cada dia de la Quaresma 2020. Els textos, redactats pel claretià Julio César Rioja, segueixen el mètode de veure-jutjar-actuar i s’inspiren en l’encíclica Laudato Si’ del papa Francesc. Cada dia es treballa un dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (OSD) que les Nacions Unides es proposa pel 2030.
 
Veure'n més
 
Elegits els delegats verds del Comitè Ambiental del Claret Valls
 
El comitè ambiental el forma un conjunt de persones del centre, entre els quals també estudiants voluntaris i elegits entre els seus companys, des de 5è de Cicle Superior de primària fins a 4t d’ESO, per donar suport al Projecte Escolar Ambiental.
 
Veure'n més
FOTOS | Sopar de la fam al Centre Claret Girona a favor d’Enllaç Solidari
 
Aquest dissabte, 15 de febrer, el Centre Claret de Girona ha fet, un any més, el tradicional Sopar de la Fam. Ha començat a les vuit del vespre amb la celebració de la missa, al final de la qual s’han explicat breument els projectes d’ajuda que es fan a través d’Enllaç Solidari.
 
Veure'n més
Agenda
Dilluns 24 de febrer, presentació del llibre 'Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense'
 
Tindrà lloc a les set de la tarda a Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona. L'acte comptarà amb la intervenció del cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona; Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona; Joan Torra, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya; Montserrat Coll i Aureli Ortín, coeditors de la publicació i el claretià Màxim Muñoz, representant de l’Editorial Claret.
 
Veure'n més
HOMILIES I LECTIO DIVINA | Diumenge VII de durant l'any
 
23 de febrer
Calendari claretià
 
 
Mort del pare Nicolás García, superior general (1950).
 
24 de febrer
 
Beatificació del Pare Claret (1934)
 
25 de febrer
 
 
Facebook
Twitter
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Envoyé par
SendinBlue
 
 
© 2020 Claretians de Catalunya