Bezoekerscentrum, afhaalbibliotheek en astroshop op afspraak.
 
Volkssterrenwacht Urania
 
Beperkte heropstart bij Urania!
 
De versoepeling van de coronamaatregelen die op 18 mei van kracht worden, bieden Urania de mogelijkheid om enkele activiteiten weer op te starten.
Het Urania-bezoekerscentrum heropent, weliswaar enkel via tickets in voorverkoop, met beperkt aantal plaatsen per planetariumvoorstelling en de nodige hygiëne- en afstandsregels!
Meer concreet nieuws hierover lees je eerstdaags op onze website, en zal eveneens via onze sociale mediakanalen (Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn) gecommuniceerd worden!
 
Voor andere activiteiten, zoals cursussen, werkgroepbijeenkomsten, publieke kijkavonden, groeps- en schoolbezoeken is het nog te vroeg. Ook de astrobar blijft nog gesloten tot minstens 8 juni.
 
 
Astroshop open op afspraak
De Urania Astroshop is terug open, maar enkel op afspraak!  Een afspraak maak je telefonisch via 0475/291131.
 
De webshop blijft natuurlijk ook open, en dit 24/7!
 
Astroshop
 
Afhaalbibliotheek
We zijn gestart met een afhaalbibliotheek!
Op de bibliotheekpagina van de website vind je een formulier, waarin je de boeken die je wil ontlenen, aanvraagt.
De bibliotheekverantwoordelijke neemt dan contact op om je te informeren of de boeken beschikbaar zijn, en wanneer ze opgehaald kunnen worden.
Dank aan onze trouwe leden!
Reeds meer dan 120 leden hernieuwden hun Urania-lidmaatschap! OPRECHTE DANK voor jullie steun in deze moeilijke periode! Dit motiveert het hele Urania-team om alles te doen wat in ons vermogen ligt om de sterrenwacht zo goed mogelijk te laten functioneren en voor te bereiden op de toekomst.
 
P.S. vernieuwde jij reeds je lidmaatschap maar ontving je nog geen e-mail met je inschrijvingsbewijs? Geen paniek en even geduld! Onze administratie werkt alles zo snel mogelijk bij!
 
Launch America op 27 mei
Als alles volgens plan verloopt, worden er op 27 mei voor het eerst sinds 2011 weer  Amerikaanse astronauten gelanceerd vanuit Florida! 
NASA astronauten Robert Behnken en Douglas Hurly zullen met een SpaceX Falcon 9 raket gelanceerd worden om in hun SpaceX's Crew Dragon ruimtetuig naar het ISS te vliegen.
 
Urania organiseert twee live stream evenementen! We volgen de lancering op woensdagavond 27 mei en de koppeling met het ISS op donderdag 28 mei.    
 
 
Educatief medewerker Koen Geukens geeft uitgebreide achtergondinfo en zal de live-beelden van NASA TV van deskundig commentaar voorzien.
 
Deze evenementen zullen live te volgen zijn via het Urania-YouTubekanaal. Hou onze website en sociale mediakanalen in het oog voor meer info.
 
Digitale sterrenwacht
Niet vergeten: ook online valt er veel te beleven bij Urania!
Op de website verschijnen wekelijks astronomische nieuwsberichten, het YouTube-kanaal biedt uren sterrenkunde- en ruimtevaart-kijkplezier en de fotogalerij wordt nog altijd aangevuld met eigen werk van waarnemers en astrofotografen!
Onze leden blijven Troopen!
DANK AAN IEDEREEN DIE ONS STEUNT VIA TROOPER!
Doe jij je boodschappen via Collect & Go van Colruyt? Of koop je al eens iets bij Coolblue? Farmaline? Bol.com? Het zijn maar enkele van de vele webshops die via het Trooper-platform een kleine commissie geven aan Volkssterrenwacht Urania!
 
Volkssterrenwacht Urania
Jozef Mattheessensstraat 60
2540 Hove
info@urania.be
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
Deze e-mail werd gestuurd naar
Je ontvangt dit bericht omdat je lid bent van Volkssterrenwacht Urania
 
 
 
© 2020 Volkssterrenwacht Urania