Vernieuw nu je lidmaatschap!
 
Volkssterrenwacht Urania
 
Help je ons door deze moeilijke periode?
 
Eerst en vooral: We hopen dat jij en je dierbaren nog in goede gezondheid zijn, dat is tenslotte wat echt telt!
 
Ondertussen zijn we meer dan 6 weken in lock down en dus zonder inkomsten en dat is voor jouw sterrenwacht een zware opdoffer.
Urania is weliswaar gesloten maar blijft actief! We bereiden ons voor op de toekomst. Hoe die er concreet zal uitzien is nu nog niet geweten. Wat we wel weten, is dat een aantal innovaties worden uitgerold om er een actief en veilig werkjaar 2020 - 2021 van te maken! 
 
Daarvoor rekenen we op de steun van jullie, onze leden! We starten, vroeger dan andere jaren, nu reeds met de vernieuwing van de lidmaatschappen. Daarbij doen we een oproep om ons een kleine extra steun te geven via een CORONAGIFT van 10 euro bovenop het lidgeld.
 
Geen diploma-uitreiking op zaterdag 23 mei
Nadat we ons cursusjaar abrupt hebben moeten stilleggen vanaf 13 maart, zal het niet verwonderen dat er dit jaar geen feestelijke afsluiting van het werkjaar zal zijn.
De getuigschriften zullen per e-mail aan de cursisten bezorgd worden.
 
Deelnemers aan cursussen die niet volledig konden afgewerkt worden (seminaries sterrenkunde, weerkunde, sterrenpluisjes, sterrenstofjes, sterrenplukkers) worden nog geïnformeerd over de afhandeling van het cursusjaar.
 
Urania's Exitstrategie
Nu er stilaan over de afbouw van de coronamaatregelen wordt gesproken, kijken wij vooruit naar wat er de komende weken en maanden mogelijk is.
 
Zekerheden zijn er momenteel absoluut niet. 
 
  • 11 mei: mogelijke heropening van de Urania Astroshop. Voorlopig enkel op afspraak!
  • 18 mei: mogelijke heropening van het bezoekerscentrum, met strikte voorwaarden wat betreft social distancing en hygiëne. We onderzoeken wat mogelijk en haalbaar is.
  • We bekijken wat de mogelijkheden voor de bibliotheek zijn.  
  • Voor groepsactiviteiten of heropening van de astrobar is het momenteel nog te vroeg. We volgen de situatie nauwgezet op.
De digitale sterrenwacht groeit!
Sinds de verplichte sluiting hebben we volop ingezet op onze digitale kanalen!
  • Er verschijnen extra veel nieuwsberichten op de website
  • Op het YouTubekanaal worden meerdere keren per week nieuwe video's losgelaten op het grote publiek. Uren wetenschappelijk kijkplezier gegarandeerd!
Fotogalerij
Het mooie weer van de voorbije zes weken zorgde voor een recordaantal foto's in de voorjaars-fotogalerij op onze website!
Geniet ervan!
Woordenboeken
Krijg je bij het zien van al die mooie astrofoto's ook zin om je fototoestel boven te halen? Of heb je je eerste stappen in de astrofotografie al gezet maar word je soms om de oren geslagen met specifiek jargon?
Medewerker Jona Gladines stelde een astrofotografisch woordenboek samen, waarin een groot aantal termen duidelijk uitgelegd worden! 
 
En als we het dan toch over woordenboeken hebben: ken je het astronomisch woordenboek op de Urania-website? Nee? Hoog tijd om het te ontdekken!
 
Sterrenwachter op komst!
Lock down of geen lock down, het mei-nummer van de Sterrenwachter is in aantocht.
Je moet er allicht een paar dagen langer op wachten, wegens sterk verhoogde leveringstijden bij de verzendingsdiensten maar tegen half mei ligt hij zeker in je brievenbus!
 
Voor de ongeduldigen: lees alvast de digitale versie!
Online Astroshop - open tijdens lock down!
Ook de Urania Astroshop is momenteel gesloten. Gelukkig is er nog de online winkel, waar je nog steeds terecht kan voor je astronomische aankopen!
 
ONDER VOORBEHOUD: Vanaf 11 mei is de astroshop terug open op afspraak.
 
 
Astroshop
 
Onze leden ontdekken Trooper!
De Trooper-nieuwsbrief van vorige week heeft zijn effect niet gemist!  We mochten de voorbije week een aantal nieuwe Troopers verwelkomen en daar zijn we heel blij mee!  
 
DANK AAN IEDEREEN DIE ONS STEUNT VIA TROOPER!
 
Doe jij nu je boodschappen via Collect & Go van Colruyt? Of koop je al eens iets bij Coolblue? Farmaline? Bol.com? Het zijn maar enkele van de vele webshops die via het Trooper-platform een kleine commissie geven aan Volkssterrenwacht Urania!
 
 
Volkssterrenwacht Urania
Jozef Mattheessensstraat 60
2540 Hove
info@urania.be
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
Deze e-mail werd gestuurd naar
Je ontvangt dit bericht omdat je lid bent van Volkssterrenwacht Urania
 
 
 
© 2019 Volkssterrenwacht Urania