Educatieve schoolmaterialen
Heerlijk hoogbegaafd!
 
Bouton
 
 
Hallo ,
 
 
Van 7 tot 15 maart is het de week van de hoogbegaafdheid. Een week waarin extra aandacht is voor de leuke maar zeker ook de minder leuke aspecten van hoogbegaafdheid.
 
Want laten we wel wezen, het is fijn als kinderen goed meekomen op school en makkelijk leren, maar hoogbegaafdheid is veel meer dan dat. Veel hoogbegaafde kinderen hebben bijvoorbeeld concentratieproblemen, faalangst of presteren ondermaats. Aan de andere kant is deze groep kinderen vaak heel creatief, onderzoekend en hebben ze een uitstekende fijne motoriek. Hoe fijn is het dan als leerkrachten, coaches en ouders ze dan handvatten kunnen bieden die ze vooruit helpen.
 
In deze nieuwsbrief laten we een aantal materialen zien die bij uitstek geschikt zijn voor hoogbegaafde kinderen. Leuk en handig om op school te gebruiken, maar uiteraard ook geschikt voor thuis en in de praktijk!
 
Met leerzame groet,

Team Blijfwijs.nl
 
Uitdaging gezocht!
 
 
Quoridor
 
In het abstracte en tactische denkspel Quoridor probeer je met je pion naar de overkant van het speelveld te komen, terwijl de andere speler hetzelfde doet.
In je beurt mag je je pion verplaatsen of een muur bouwen. Daarmee kun je de andere speler hinderen, maar je mag hem niet volledig afsluiten. Maar geen paniek: er is altijd een uitweg! Vind jij de kortste route?
 
Quoridor € 32,95
 
Bestel hier ›
 
IQ-spel
 
Train spelenderwijs je hersens met het IQ Spel boordevol hersenkrakers. Test jezelf of daag anderen uit en word nog slimmer dan je al bent!
Je kunt jezelf testen op 2 niveaus in 5 verschillende categorieën: logisch denken, ruimtelijk inzicht, taalvaardigheid, rekenvaardigheid en algemene kennis.
 
IQ-spel € 9,95
 
 
 
Bestel hier ›
 
Concentreer en leer
 
 
Ieder kind kan leren zich te concentreren. Dit lijkt voor leerkrachten en leerlingen soms een hele opgave, maar met behulp van de oefeningen in de boeken Concentreer en Leer  zie je snel resultaat. De opgaven zijn afwisselend, speels en bevatten onderwerpen uit alle schoolvakken. Door met regelmaat te oefenen met de letterspelletjes, denkopgaves, raadsels en meetkundige ordeningsopgaves zul je snel vooruitgang zien.

Concentratieproblemen zijn de oorzaak van allerlei leerproblemen bij kinderen. Uta Stücke is een in Duitsland erkend deskundige op dit terrein en de auteur van de succesvolle serie Concentreer en Leer. Haar visie vertaalt zich in een zestal stappen waarmee ouders en professionals gericht kunnen werken met kinderen. Zij adviseert leerkrachten en begeleiders dagelijks 10 minuten tijd te besteden aan concentratie- en denkontwikkeling en behaalt daarmee verbluffende resultaten.

De serie van Concentreer en Leer bestaat uit 3 delen voor kinderen van 4 tot 14 jaar. 


Concentreer en leer: € 29,95
 

 
 
Bekijk hier ›
 
Kangoeroe Rekentoppers
 
 
Ben jij een echte rekentopper? Ga dan aan de slag met Kangoeroe Rekentoppers groep 5 en 6 of Kangoeroe Rekentoppers groep 7 en 8!

Deze oefenboeken bevatten uitdagende rekensommen voor kinderen in bijvoorbeeld de plusklas. Gebruik het boek voor zelfstandig werktijd, kieskast of weektaak. Elke opgave vraagt creativiteit, inzicht en doorzettingsvermogen.

De opgaven zijn verdeeld over drie niveau’s. Bovendien is elke opgave voorzien van didactische tips en uitgebreide uitwerkingen, zodat kinderen ook van hun fouten kunnen leren.

Kangoeroe Rekentoppers zijn ook een uitstekende voorbereiding op de Kangoeroe-rekenwedstrijd die ieder jaar wordt georganiseerd!

 
 
Kangoeroe Rekentoppers: € 16,95
 
Bekijk hier ›
 
Wist je dat op ons blog reviews staan voor en door docenten?
 
Nieuw: Openhartig, Het Grote Rekenspel, Rekensprint Triangels en Malle Getallen.
 
Lees de reviews ›
 
Blijfwijs.nl
Weteringweg 1a
2641 KM Pijnacker
info@blijfwijs-onderwijs.nl
Facebook
Instagram
Pinterest
 
 
Deze mail is gestuurd naar
Je ontvangt deze mail omdat je geregistreerd bent bij Blijfwijs.nl
 
 
Envoyé par
SendinBlue
 
 
© 2020 Blijfwijs.nl