ACUDAM El Full Informatiu Febrer 2020
 
ACUDAM
 
 
       e-mail             social
 
EL FULL INFORMATIU
MARÇ DE 2020
núm.89
 
👋 Benvolgut/da,
 
Et lliurem la versió digital de "EL FULL INFORMATIU" del mes de Març. 
 
Algunes de les notícies que trobaràs en aquesta edició són:
- la situació actual de l’ACUDAM en relació amb el Covid19.
- el dia a dia als Serveis d’Habitatge.
- el dia Internacional de la Dona.
- la presentació del Llibre Blanc a Lleida.
- i més novetats...

🧐 Fes-hi un cop d’ull i coneix de primera mà què és cou a l’ACUDAM.  

Esperem que us agradi!
 
Fins aviat,
ACUDAM
 
 
 
 
 
EXCEPCIONALS EN SITUACIONS EXCEPCIONALS 
 
ACUDAM agraeix l'esforç que estan fent les persones ateses i tots els professionals de l'entitat en aquests moments. 
Els Serveis d'Habitatge atén a 51 persones en estat de confinament. Tant gerència com les direccions dels diferents serveis i equips de professionals, mantenen una coordinació diària, actuant amb la màxima professionalitat i vetllant pel benestar i la qualitat de vida de les persones ateses.
 
Com ja sabeu, el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) ha suspès la seva activitat fins a nou avís. Així i tot, l'equip de professionals de l'STO està reforçant l'atenció directa i tècnica als Serveis d'Habitatge, aquest fet, es prolongarà fins a tornar a la normalitat.
 
I el Centre Especial de Treball desenvolupa la seva activitat sota mínims. Agrair també l'esforç que realitzen els diferents treballadors i treballadores en tirar endavant les demandes productives per donar resposta als nostres clients del sector agroalimentari.
 
 
 
DIA A DIA ALS SERVEIS D'HABITATGE 
 
Ja fa més de dues setmanes del confinament del servei. L’equip de professionals organitza activitats que fan més còmode el dia a dia als residents. 
Es realitzen activitats com ioga, pintura, exercici físic, cura personal, tallers creatius, ball... La participació en les activitats es realitza en funció dels interessos de la persona, capacitats i adequació.
 
 
 
Exercici físic
 
 
Tallers
 
 
 
Esbarjo
 
 
 
 
VIDEOCLIP "BALLAREM"
 
S’ha realitzat un videoclip de les persones residents dels Serveis d’Habitatge amb la cançó "Ballarem" del grup Lleidatà “Koers”. Ens toca viure una situació insòlita i difícil. Compartim amb vosaltres aquest vídeo carregat d’energia que transmet optimisme i esperança. Malgrat tot, tal com diu la cançó: “res ens aturarà”. No ens cansarem d’agrair la tasca dels professionals que treballen amb i per a les persones, i la nostra solidaritat amb aquelles persones afectades pel #Covid 19 i les seves famílies.
 
 
RECUPEREM ARTICLES...
 
 
Aquest mes de març hem recuperat tres "Breus" de l'ACUDAM que hem compartit en les xarxes socials. Articles que expliquen la tasca de diferents perfils professionals de la nostra entitat que treballen en l'atenció directa o que la seva feina pren un altre significat aquests dies. T'invitem a rellegir-los o si és el cas, de fer-ne la primera lectura.
 
 
 
Atenció directa a Habitatges
 
T'expliquem els diferents Serveis d'Habitatge i les tasques dels professionals. 
 
Ves a l'article
 
Atenció directa
a l'STO 
 
Coneixeràs les tasques i les valoracions dels professionals del Servei de Teràpia Ocupacional. 
 
Ves a l'article
 
Som ACUDAM, el
servei de Neteja
 
Pilar Martín porta més de 25 anys a l'ACUDAM. Coneix alguns dels professionals del servei.
 
Ves a l'article
 
Sabies que...
 
El servei de Transport de l’ACUDAM fa més de 170.000 km l’any? Us presentem el Quim i el Rubén, són 2 dels 4 xofers de la nostra entitat i són uns professionals del volant. Més de 100 persones es beneficien cada dia d’aquest servei amb 6 rutes de matí i 4 de tarda.
 
8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA. ACUDAM SE SUMA A LA CAMPANYA ENDEGADA PER DINCAT
 
 
 
Aquesta és l’obra d’art dedicada al 8 de març realitzada per les persones del Centre de Dia de l'ACUDAM. 
 
Les companyes i companys del Centre Especial de Treball també es van sumar a la iniciativa. 
 
Diferents persones de l'STO donant suport a la campanya "Sense TOTES les dones, no hi ha revolució" de Dincat.
 
 
 
Grup de persones de la Llar Residència i monitores d'atenció directa. 
 
Diferents professionals dels serveis d'Habitatge també es van sumar  a la campanya.
 
La campanya va tenir una gran acollida entre les entitats de la Federació ALLEM. 
 
 
 
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE BLANC 
 
DINCAT Federació, AEES DINCAT i la Federació ALLEM, van presentar el passat 5 de març a Lleida el “Llibre Blanc per a la Formació, Ocupació i Treball de les Persones amb Discapacitat i Especials Dificultats als Centres Especials de Treball de Catalunya.”
L’estudi apunta les claus d’un nou model d’integració social i laboral per a les persones amb discapacitat i especials dificultats. I alerta de les greus dificultats per accedir i mantenir un lloc de treball per a aquestes persones.
 
VES A  LA NOTÍCIA
 
COL·LABORACIÓ DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA
 
Mitjançant el conveni de col·laboració que té amb la Federació ALLEM.
 
La Diputació ha col·laborat amb una aportació econòmica d'11.393 € (pressupost 2019) pel projecte “Serveis per a persones amb discapacitat en l’àmbit de la salut: Medicina general, fisioteràpia i metge psiquiatre”.
 
El projecte subvencionat dóna resposta a l’atenció integral que requereixen les persones ateses en la nostra entitat. 
 
VES A LA NOTÍCIA
 
 
EL RACÓ D'EN JORDI
 
 
Els diferents governs han pres mesures per pal·liar la crisi sanitària del país. La nostra entitat també ha executat un seguit d’accions amb l’objectiu de minimitzar el risc de contraure el Covid 19 per totes aquelles persones que som i formem l’ACUDAM. Les accions que s’han pres tenen com a objectiu garantir el benestar de tothom. Agrair als professionals i les persones ateses els esforços que en aquests moments esteu realitzant, gràcies.
Estem vivint una situació complexa, segur que amb la voluntat que hi estem posant, la superarem i en sortirem reforçats.
 
Angelina Roure. 
Presidenta de l'ACUDAM. 
 
2020, 45è aniversari de l'ACUDAM
 
Som una entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública que es va crear l’any 1975 per iniciativa de mares, pares i famílies de persones amb discapacitat intel•lectual.
La nostra missió és proporcionar els serveis i els suports necessaris perquè cadascuna de les persones amb capacitats diferents pugui desenvolupar una vida de qualitat i el més autònoma possible. És també part de la nostra missió donar suport a totes les famílies de les persones ateses.
 
FES-TE SOCI /SÒCIA
 
ACUDAM
C/ Ferrer i Busquets núm.2
25230 MOLLERUSSA
www.acudam.org 
          e-mail         
 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
Aquest correu ha estat enviat per ACUDAM
Si ho desitges, pots donar-te de baixa 
 
 
Enviado por
SendinBlue
 
 
© 2020 ACUDAM
Responsable: ASSOCIACIÓ COMARCAL URGELL D'AJUDA AL MINUSVÀLID (ACUDAM).
Finalitat: Gestionar la relació contractual i les comunicacions que es puguin mantenir amb el personal de l'entitat i anàlisi del perfil del candidat en cas de recepció de currículums.
Base de legitimació: Interès legítim. Relació contractual en el cas de clients.
Destinataris: No s'enviaran les dades a tercers. En el cas de clients es poden enviar les dades a tercers sempre que sigui necessari per la prestació del servei.
Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació o portabilitat a l’adreça dpd@acudam.com, adjuntant còpia del DNI. Per més informació, pot consultar la nostra política de privacitat.