“Oh Jesús meu!, us demano una cosa que jo sé me la voleu concedir. Sí, Jesús meu, us demano amor, flames grans d’aquest foc que vos heu baixat del cel a la terra. Vine, foc diví. Vine, foc sagrat; encén-me, abrasa’m, fon-me al motlle de la voluntat de Déu”.
  
Sant Antoni Maria Claret
 
Butlletí 463. 22/11/2019
 
 
Acció de gràcies i comiat de la comunitat claretiana de Montgat
 
“Ara deixem aquesta casa, però mai esborrarem de la memòria totes les experiències viscudes aquí, que són totes a lloança de Déu”. Amb agraïment i reconeixement mutu, entre claretians i montgatins, una seixantena de persones van celebrar l’eucaristia a la capella en clau d’acció de gràcies amb motiu de la marxa de la comunitat claretiana després de vuitanta anys de presència a Montgat.
 
Veure'n més
 
Es publica el dietari del claretià Josep M. Viñas durant la Guerra Civil
 
L’activista cultural i escriptor Xavier Cateura (Mataró, 1949) ha editat el llibre Aquell temps de punys alçats per la col·lecció ‘Memòria recuperada’ de Çtrencada edicions. Es tracta d’un recull de les notes que va escriure el claretià Josep M. Viñas i Colomer quan tenia 17 anys, entre 1936 i 1937, durant la Guerra Civil.
 
Veure'n més
El pare provincial participa a la XXVI Assemblea General de la CONFER a Madrid
 
L’Assemblea ha fet una crida als assistents a “sentir-se terra preparada per a la sembra, terra que s’obre i acull, terra que es fa si de vida”. Com a símbol, se’ls va lliurar un sac de farina perquè donin pa de vida als qui creuen i pa per als qui esperen. 
 
Veure'n més
Visita pastoral del bisbe de Lleida a la parròquia Sant Antoni M. Claret
 
El bisbe Salvador Giménez ha constatat com és la vida ordinària de la parròquia, per això ha participat en les reunions d’alguns grups: Càritas, Neteja, Bíblia, Catequistes, Economia, etc. A tots ells els ha agraït el què fan moguts per la fe i en favor dels germans, els ha felicitat pel treball que realitzen i els ha animat a continuar en la tasca evangelitzadora.
 
Veure'n més
Vida Creixent de Lleida reflexiona sobre els cristians coptes d’Egipte
 
En una conferència amena i entenedora, el claretià Anton M. Vilarrubias ha parlat dels orígens dels coptes, els llocs on ara hi són i les vicissituds que han viscut al llarg del temps, tot il·lustrant-lo amb mapes, gràfics, fotografies i anècdotes de la seva convivència amb ells durant les estades que ha fet a Egipte per conèixer-los millor.
 
 
Veure'n més
El Casal Claret se suma a la campanya que denuncia la mort de dones per violència masclista
 
Dilluns vinent 25 de novembre, dins el marc del dia Internacional contra la violència envers les dones, el Casal Claret, Càritas Arxiprestal i Col·legi Sant Miquel proposen una acció simbòlica a la plaça de la catedral de Vic. També s’hi sumarà Creu Roja i tothom que es vulgui afegir a aquest acte.
 
Veure'n més
El grup Cor Unum de la parròquia de Cervera, d’excursió al Mas Claret
 
“Agraïts amb Déu de veure com Cor Unum s’està convertint en una catequesi on les famílies també participen de la formació i la celebració dels sagraments!”, han expressat des de la parròquia de Cervera. Els infants i catequistes de Cor Unum d'aquesta parròquia han descobert, d'excursió al Mas Claret, la història d’aquest bell espai de la Segarra, i de la congregació claretiana i dels seus màrtirs.
 
Veure'n més
 
AGENDA
 
26 de novembre, presentació del Calendari Moments
 
Dimarts es presenta el calendari Moments 2020 i s'inaugura al Casal Claret de Vic l'exposició que porta el mateix nom. Un espai per compartir projectes d’entitats d’Osona, l’Anoia, Solsona i Manresa, i explicar-los a la societat.
27 de novembre, presentació del llibre 'Las misiones populares del Padre Claret en Cataluña'
 
L'acte tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre al Temple Romà de Vic i anirà a càrrec de l’historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jordi Figuerola; del director del Museu Episcopal de Vic, Josep Maria Riba; del provincial dels missioners claretians de Catalunya, Ricard Costa-Jussà; i de Carlos Sánchez, autor del llibre.
29 de novembre, I Premi Abat Marcet al bisbe Sebastià Taltavull
 
La Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat atorga el premi Abat Marcet al llibre de l'Editorial Claret Brots de vida del bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull. La consellera de Cultura lliurarà el guardó divendres 29 de novembre a les sis de la tarda a l’Ateneu Barcelonès.
7 de desembre, Festa de la Immaculada Concepció a Sarrià
 
La comunitat de Sarrià de les missioneres claretianes RMI convida a celebrar la Festa de la Immaculada Concepció en família claretiana. Serà dissabte 7 de desembre a dos quarts de vuit amb l'oració de vespres i una trobada fraternal.
Festa de Crist Rei. 24 de novembre de 2019
 
 
Homilies-Lectio Divina
Calendari claretià
Sant Andreu, apòstol i compatró
 
30 de novembre
 
Facebook
Twitter
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Envoyé par
SendinBlue
 
 
© 2019 Claretians de Catalunya