“Així com el cos té el seu menjar, l’ànima també té el propi, que és l’eucaristia, anomenada pa d’àngels per ser els àngels esperits com les nostres ànimes i tenir el mateix aliment”.
  
Sant Antoni Maria Claret, 1862
 
Butlletí 445. 21/06/2019
 
 
Montse March: “La pastoral educativa ha d’amarar tots els moments escolars”
 
El Col·legi Claret de Valls ha apostat fort aquest curs escolar per la pastoral. La professora Montse March ha participat en la desena edició de la formació d’experts en pastoral educativa que organitza el Departament de Pastoral de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. March, responsable de pastoral de l’escola, valora positivament aquest espai que “fomenta la renovació i consolidació de l’animació cristiana” a l’escola i que lliga amb “l’essència dels valors que el Pare Claret fomentava”.
 
Veure'n més
 
Cap a una Església de petit ramat. Pere Codina relata els fruits del Concili Vaticà II
 
El claretià, teòleg, sociòleg, documentalista i director d’El Pregó Pere Codina va parlar dissabte sobre ‘El Vaticà II i la renovació de l’Església catalana‘ en el marc de la darrera sessió del curs d’Espai Obert, organitzada per l’associació Cristianisme al segle XXI. Codina va apuntar un nou model d'Església que passa per una Església de petit ramat, que sigui sal en la vida social dels altres.
 
Veure'n més
Joseph Mbungu-Mutu, nou consultor i prefecte general de formació
 
El superior general Mathew Vattamattam ha nomenat aquest dimecres 19 de juny el pare Joseph Mbungu-Mutu consultor general i prefecte general de formació fins el final de l’actual sexenni. Aquest servei va quedar vacant el 25 de març de 2019 a causa de la designació de Leo Dalmao com a bisbe de la Prelatura d’Isabela a Filipines.
 
Veure'n més
 
 
El paper actiu de les famílies a la catequesi de la parròquia Claret de Lleida
 
Culminat el procés de preparació de dos cursos de catequesi familiar, els pares i les mares, juntament amb les catequistes i el pare Nemesi Solà i el pare Dion Paskalis, s’han reunit per fer-ne una valoració. Les famílies valoren positivament el procés perquè se’ls ha transmès un missatge d’amor i estima que els servirà per a qualsevol etapa i situació de la vida.
 
Veure'n més
 
 
 
Els encontres familiars es transformen en rutes i trobades temàtiques
 
Els encontres familiars vinculats als claretians canvien de format per ajustar-se a les necessitats d’avui. Les trobades responien a la inquietud d’una colla de famílies que volien compartir la fe i alimentar-la conjuntament amb els seus fills. Ara, els fills ja són grans i l’equip promotor ha decidit tancar el projecte i reobrir dos espais nous i diferenciats: les rutes familiars i les trobades temàtiques d’adults.
 
Veure'n més
 
[GALERIA] Visita de Catalònia Sacra a l’església de Sant Antoni Maria Claret de Sallent
 
Visita de Catalònia Sacra a l’església del pare Claret de Sallent (1968), mostra de l’art contemporani litúrgic a casa nostra. Dissabte 15 de juny, Bernat Puigdollers va fer una exposició exhaustiva dels inicis de la renovació de l’art litúrgic i d’una nova espiritualitat que l’acompanya. La visita guiada fou acompanyada pel mateix arquitecte, en Josep M. Esquius de Manresa que la va construir, ara fa cinquanta anys.
 
Veure'n més
14 de juliol, 70è aplec de Matagalls
 
El tradicional Aplec de Matagalls arriba a la setantena edició. Des de la Creu se celebraran les restauracions i millores fetes enguany a la font del Sot del Rector i la font de Santa Joaquima de Vedruna.
 
Veure'n més
 
 
26 de juny, presentació del llibre 'Canviar el consum per canviar la vida'
 
 
Veure'n més
 
 
 
La Vetllada de Cuina Solidària, amb el Casal Claret
 
Gràcies a tots els diners recaptats durant la vetllada d’enguany s’ajudaran a fer realitat 4 projectes, un d’ells del Casal Claret, concretament ajudant les 13 dones que reben una beca/ajuda econòmica i un acompanyament personalitzat.
 
Veure'n més
 
Primera sessió matinal del grup de Lectio Divina de Vic
 
Segons el seu promotor, el claretià Anton Vilarrubias, “va ser una trobada molt aprofitada i entranyable que confirmà que el grup està consolidat”. La sessió de matí consisteix en l’Estudi bíblic dels textos litúrgics de l’endemà. En aquest cas es van treballar les lectures i el salm corresponents a la festa de la Santíssima Trinitat.
 
Veure'n més
 
Corpus. 23 de juny de 2019
 
 
Homilies-Lectio Divina
Calendari claretià
 
 
Solemnitat de l'Immaculat Cor de Maria
 
29 de juny
 
 
 
Memòria de l’estudiant Pedro Mardones
 
23 de juny
 
Sants Pere i Pau, Apòstols i compatrons
 
29 de juny
 
 
Facebook
Twitter
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Sent by
SendinBlue
 
 
© 2019 Claretians de Catalunya
 
Title