“La veritable pau del cor no es troba en el recés o en l’abstenció de les tasques en que Déu vol ocupar els seus servents”.
  
Sant Antoni Maria Claret, 1862
 
Butlletí 428. 15/02/2019
 
El pare provincial: “La nostra prioritat és evitar que es produeixi cap situació d’abús”
 
Els Missioners Claretians de Catalunya expressem una vegada més la nostra preocupació i fermesa davant possibles casos d'abusos a menors. Perseguim la màxima transparència per esbrinar la veritat, atendre i ajudar les víctimes. Com ja hem informat, ens hem adreçat a la fiscalia per posar en coneixement tot el que ha transcendit els darrers dies que fa referència a la nostra institució. La nostra determinació és clara: demanem que s'investigui i que s'actuï amb contundència. Reiterem que tothom que tingui informacions referents a aquesta qüestió ens les faci arribar a prevenim@claretians.cat. La nostra congregació fa anys que treballa obertament per una educació integral i per donar a la infància instruments perquè aquests casos no quedin en el silenci. Els protocols tenen com a objectiu evitar que es produeixi cap situació d'abús, i que els àmbits educatius siguin acollidors i segurs. La circular del 7 de febrer que el pare provincial dels Missioners Claretians de Catalunya, Ricard Costa-Jussà, va adreçar a les famílies, treballadors i comunitats vinculades als claretians, fixa clarament la nostra posició en aquesta qüestió.
 
Veure'n més
 
 
Claret Barcelona: tolerància zero amb els abusos
 
El director del Col·legi Claret Barcelona, Vicenç Barceló, explica com ha actuat el centre tan bon punt ha tingut coneixement d'uns presumptes abusos per part d'un professor a un alumne de l'escola. “Posem per davant la presumpció d'innocència; però també apostem per una tolerància zero quan hi hagi actuacions que puguin afectar la llibertat i la dignitat de les persones, i més quan parlem d'infants”, diu Barceló.
 
Veure'n més
 
 
La parròquia Claret de Lleida participa en el ‘Sopar de la fam’ per Mans Unides
 
Un acte de sensibilització sobre la pobresa i la fam al món. Però també reivindicatiu, seguint les indicacions del papa Francesc de “passar a l’acció, de manera que desaparegui totalment la plaga de la fam”. El 'Sopar de la fam' ha reunit un petit grup de persones de l’arxiprestat Perifèria en solidaritat amb Mans Unides. L’entitat compleix 60 anys de treball ininterromput amb els països més empobrits.
 
Veure'n més
 
 
Els joves de São Miguel do Guaporé preparen el Sínode per a l’Amazònia
 
Amb el títol ‘Amazònia. Nous Camins per a l’Església i per una Ecologia Integral’ aquesta acampada ha reunit una cinquantena de joves que formen part dels diferents grups de la pastoral juvenil de la parròquia de SMG de l’Estat de Rondònia. Ho explica la voluntària Laura Verdaguer des del Brasil.
 
Veure'n més
 
 
Les claretianes visiten la casa mare de Vic: “Hi vam trobar molta vida”
 
N’han parlat amb efecte: “Va ser una gran benedicció per a cadascuna de nosaltres fer aquesta experiència”. Amilbia, Aimerance, Bienvenue, Yuli, Lilian i Hoan són les sis Missioneres Claretianes que van visitar fa uns dies la Casa Mare dels Missioners Claretians a Vic.
 
Veure'n més
 
 
 
10 de març, nou encontre familiar de Quaresma
 
 
Veure'n més
 
Claret presenta el manual de la doctrina social de l’Església per als joves, en català
 
 
Veure'n més
 
 
Sisè diumenge de durant l’any. 17 de febrer
 
 
Homilies-Lectio Divina
 
Calendari claretià
 
Mort del pare Nicolás García, superior general (1950)
 
24 de febrer
 
 
Facebook
Twitter
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Sent by
SendinBlue
 
 
© 2018 Claretians de Catalunya