Ons Geld EU
 
 
De toekomst van het geldstelsel
 
Woensdag 24 juni debatteert de Tweede Kamer over de toekomst van het geldstelsel. Laat zij zich weer om de tuin leiden? Of komt er nu eindelijk een veilig alternatief voor de bankrekening?
 
 
 
Dit wordt het 2e Tweede Kamerdebat naar aanleiding van burgerinitiatief Ons Geld. Het eerste leidde tot de consensus dat er een veilig alternatief moet komen voor de bankrekening. Ook volgden rapporten van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Die rapporten worden woensdag besproken. De hoofdrol is echter weggelegd voor SP Kamerlid Mahir Alkaya vanwege zijn plan voor een nationale betaal- en spaarbank. Meer over het Kamerdebat in onze voorbeschouwing
 
Veilig alternatief
In 2016 vond de Tweede Kamer al dat er een veilig alternatief moest komen. De WRR ondersteunde dit. Banken moeten zich dan namelijk verantwoorder gaan gedragen. Bovendien wordt het geldstelsel dan beter beheersbaar. De minister en De Nederlandsche Bank werken echter tegen. Zij proberen de banken te behoeden voor disciplinering door de markt.

Voorbeschouwing
Het veilige alternatief moet er nu echter snel komen. Dat voorkomt dat de banken straks weer worden gered met uw belastinggeld. Lees onze voorbeschouwing of bekijk onze toelichting bij café Weltschmerz. 
 
 
 
Help mee
Laat de Kamerleden weten dat zij in actie moeten komen. Wijs ze op onze voorbeschouwing. Laat uw mening horen, bijvoorbeeld via twitter. Verspreid deze nieuwsbrief. Of maak net zo'n mooie profielprent op Facebook als George van Houts (zie plaatje boven).

Het Kamerdebat begint om 14:00 uur in de Oude Zaal. Er wordt echter geen publiek toegelaten. U kunt het volgen via de website van de Tweede Kamer.

Crowdfunding
Heel dankbaar zijn we voor de vele donaties die we naar aanleiding van onze vorige nieuwsbrief hebben ontvangen. Die donaties helpen ons vooruit. Het doelbedrag voor onze samenwerking met STRO is echter nog niet gehaald. Als u ons financieel kunt steunen dan graag!
 
 
 
Verzending van de nieuwsbrief
De afgelopen maanden haperde de verzending van onze nieuwsbrief. Met name hotmail en gmail stuurden hem vaak niet meer door. Wij denken dat we dit nu hebben verholpen. De vorige nieuwsbrieven vindt u hier.
 
 
Wilt u uw e-mailadres wijzigen?
 
Dat kan. Via de link onderaan de nieuwsbrief kunt u uw huidige e-mailadres uitschrijven. Via onze homepage onsgeld.eu kunt u zich vervolgens weer aanmelden met uw nieuwe e-mailadres. Dank voor uw medewerking!
 
 
Stichting Ons Geld
p/a Boslaan 13
6371 CN Landgraaf
contact@onsgeld.eu
Facebook
Twitter
YouTube
 
 
Deze mail is verzonden aan
U ontvangt deze email omdat u zich heeft aangemeld bij Ons Geld of getekend heeft voor het Burgerinitiatief Ons Geld. Via onderstaande link kunt u zich uitschrijven.
 
 
 
© 2020 Ons Geld EU