Oh Jesús meu!, us demano una cosa que jo sé me la voleu concedir. Sí, Jesús meu, us demano amor, flames grans d’aquest foc que Vós heu baixat del cel a la terra. Vine, foc diví. Vine, foc sagrat; encene’m, abrasa’m, fona’m al motlle de la voluntat de Déu”.
  
Sant Antoni Maria Claret
 
Butlletí 417. 23/11/2018
 
 
Com s’aplica la identitat claretiana a l’escola?
 
Docents de diferents col·legis claretians, de les Missioneres de la Institució Claretiana de Cornellà i de les Religioses de Maria Immnaculada han participat a Madrid al curs sobre identitat carismàtica i espiritualitat per a professors de tot l’estat, celebrat aquesta setmana. És la sisena promoció d'una formació que vol concretar el carisma claretià a la tasca educativa de l’escola. De Catalunya hi participen professors del col·legi Claret de Barcelona i del col·legi Sant Antoni M. Claret de Cornellà de Llobregat.
 
Veure'n més
 
 
L’escola, context privilegiat per prevenir i detectar l’abús sexual infantil
 
El Col·legi Claret de Barcelona ha convidat la Fundació Vicki Bernadet a realitzar amb els alumnes de 6è de primària el taller de prevenció d’abusos sexuals durant aquest mes de novembre. Els centres escolars són un context privilegiat per treballar la prevenció de l’abús sexual infantil i, a més, tenen un paper clau en la seva detecció. Tant a l’escola com a la família s’han de crear espais de diàleg i de confiança on els infants i adolescents puguin expressar-se i conèixer els seus drets. Com el dret al propi cos i a la intimitat.
 
Veure'n més
 
 
La família, tema de la trobada del Moviment de Seglars Claretians a Saragossa
 
Saragossa va acollir la trobada de formació del Moviment de Seglars Claretians (MSC) de la regió nord per treballar sobre el tema de la família, a ressò del document Amoris Laetitia. L’encontre va ser una bona ocasió per d’aproximació i coneixença envers el moviment. Des de Catalunya hi van participar els dos Seglars Claretians del Grup Aigua Viva, el provincial i assessor del grup Ricard Costa-Jussà, i responent a la invitació d’encontre obert, també quatre seglars provinents de Vic, Girona i Sant Boi de Llobregat.
 
Veure'n més
 
 
Celebració i comunió pels 20 anys del Casal Claret
 
“És molt bonic i transformador veure i constatar com a poc a poc ens atrevim a conviure, sopant juntes i junts i compartint la casa que vol ser el Casal”. Així valoren des del Casal Claret els actes celebrats dissabte amb motiu del 20è aniversari de l’associació. La tarda va començar amb l’obra ‘Vivim’. Sota la direcció de Jordi Arqués, els joves d’Escènica Vic van representar la greu i invisible situació que viuen milers de persones que busquen refugi.
 
Veure'n més
 
 
La saviesa espiritual de Casaldàliga dedicada als joves
 
L’Editorial Claret ha publicat el llibre Joventut amb esperit, de Pere Casaldàliga, en el context dels 90 anys del bisbe claretià i del Sínode de Bisbes dedicat als “joves, la fe i el discerniment vocacional” celebrat a Roma del 3 al 28 d’octubre de 2018. El llibret, publicat per primer cop el 1996 en portuguès per Juventude, la revista Pastoral Juvenil de l’Església del Brasil, recollia una sèrie d’articles que l’autor hi va publicar entre octubre de 1994 i abril de 1996. 
 
Veure'n més
 
 
El Col·legi Claret de Barcelona motiva al voluntariat pel Gran Recapte
 
El compromís social envers l’entorn forma part del Projecte Educatiu del Col·legi Claret Barcelona. Per aquest motiu, l’equip directiu i el departament d’Animació Pastoral de l’escola conviden alumnes, famílies, docents i PAS a participar com a voluntaris i voluntàries al Gran Recapte d’Aliments dels propers divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre. 
 
Veure'n més
 
 
Diumenge, presentació del llibre sobre el beat Ferran Saperas a Alió
 
La parròquia de Sant Bartomeu d’Alió acollirà diumenge 25 de novembre a les dotze del migdia la presentació del nou llibre sobre el beat claretià Ferran Saperas. La presentació comptarà amb la intervenció de l’autor, el diaca i historiador Joan Novell i s’hi projectaran fotografies del procés d’extracció de les relíquies del beat, així com de les diverses celebracions litúrgiques amb motiu de la beatificació, que van tenir lloc a la Sagrada Família i a Alió.
 
Veure'n més
 
 
Diumenge XXXIV de durant l’any, Crist Rei
 
 
Homilies-Lectio Divina
 
 
Sant Andreu apòstol i compatró
 
30 de novembre
 
Calendari claretià
 
 
Facebook
Twitter
YouTube
 
 
E-mail enviat a {EMAIL}.
Heu rebut aquest correu perquè esteu subscrits a Claretians de Catalunya
 
 
Enviado por
SendinBlue
 
 
© 2018 Claretians de Catalunya